Terug

Het verhaal van Carina, P&O adviseur

‘Ik werk bij Regio Rivierenland als enige P&O ’er dus je kan wel nagaan dat mijn werk super afwisselend is. Dat vind ik ook juist heel leuk.

Ik doe echt van alles, zoals het hele wervings-en selectieproces, maar ook vertellen hoe iemand zijn parkeerbon kan declareren. Daarnaast zit ik regelmatig met de OR en het MT aan tafel. Ik werk voor de hele organisatie en ben bij alle lagen betrokken, linksom of rechtsom. Ik ben dan ook goed op hoogte van wat er allemaal speelt in de organisatie. Ook dat spreekt me aan want ik ben nogal nieuwsgierig😉. 

Als je in sollicitatiegesprekken zit, zijn er dan ook mensen die je afraadt om hier te werken?

We zijn een sterk gegroeide organisatie, maar we hebben nog niet op alle fronten strakke processen en structuren die passen bij een grotere organisatie. Als  je heel strak in de leer zit qua regels en uitgewerkte processen, dan zou ik hier (nog) niet komen werken. We zijn dit volop aan het verbeteren, maar als je een erg gestructureerde omgeving gewend bent, weet ik niet of je je hier thuis gaat voelen. Het is hier toch gewoon wat losser. Alhoewel: als je het leuk vindt om dit op te pakken, kunnen we je wel goed gebruiken…

Waarom zou je mensen aanraden om hier te werken?
Er is veel ruimte om zelf je functie vorm te geven. Afwisseling en zelfstandigheid zijn dan ook de eerste woorden die in me opkomen. Dat geldt niet alleen voor mijn eigen functie, maar voor vrijwel alle functies.

Daarnaast denk ik ook aan de werk-privé balans. Voordat ik kinderen had, werkte ik al twee middagen thuis. Nu is dat heel normaal, maar hier kon dat ook al voor corona. En als ik bijvoorbeeld een keer een ziek kind thuis heb, kan ik alles laten vallen en naar huis gaan. Er is niemand die je dan raar aankijkt. Iedereen gaat ervanuit dat je dat wel weer inhaalt, op een moment dat het jou beter uitkomt. Het is gelukkig bijna nooit nodig geweest,  maar alleen al de gedachte dat het kan vind ik al heel prettig. Er is gewoon veel onderling vertrouwen.