Verhalenoverzicht

Tarik vindt een nieuwe opleiding

10 januari 2023

Tarik is gestart met de opleiding ICT, maar verliest zijn interesse als hij erachter komt dat je ook veel andere dingen moet leren naast games maken. 

Hij stopt en gaat aan de slag als vakkenvuller, maar hij is niet tevreden over het salaris dat hij daarmee verdient. Ook bij het uitzendbureau krijgt hij alleen maar werk aangeboden dat laagbetaald is, omdat hij geen diploma heeft.

Tarik mag bij het Doorstroompunt een beroepskeuzetest doen. Hieruit blijkt dat hij technische beroepen leuk vindt, vooral op het gebied van elektrotechniek. Het liefst wil hij werken en leren. De doorstroomcoach zoekt met hem uit wat hij voor zo’n opleiding moet doen en of er wel voldoende werk is in de regio.

Daarom maken hij en zijn doorstroomcoach een afspraak bij het UWV. Na een paar weken krijgt hij bericht dat er een bedrijf is dat leerlingen zoekt. Tarik gaat solliciteren en krijgt daar ook hulp bij. Het bedrijf wil hem graag hebben, maar hij moet wel de opleiding gaan volgen. En zo komt Tarik als bbl-leerling op het ROC terecht.