Nieuwsoverzicht

Hans Beenakker herbenoemd als voorzitter van het Algemeen Bestuur

10 februari 2023

De gemeenteraden van de gemeenten in samenwerkingsverband Regio Rivierenland hebben Hans Beenakker unaniem aangewezen tot gemeenschappelijk lid van het regiobestuur. Daarop heeft het algemeen bestuur van de Regio hem herbenoemd tot voorzitter.
De raden zijn positief over de wijze waarop hij de rol van voorzitter de afgelopen vier jaar heeft vorm gegeven. Beenakker is burgemeester van de gemeente Tiel.

De heer Beenakker is blij met deze uitdaging: “We hebben als regio de afgelopen jaren mooie dingen bereikt en veel in gang gezet. Ik vind het een eer om hieraan verder te kunnen werken”.

Gebiedsagenda

Een van de onderwerpen waarop hij de komende periode gaat inzetten is de gebiedsagenda. “Hierbij is het belangrijk dat we vanuit verschillende invalshoeken naar uitdagingen kijken en met elkaar slimme oplossingen bedenken.”

Over Regio Rivierenland

Regio Rivierenland is een samenwerkingsverband van acht Gelderse gemeenten: Buren, Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel.
Het bestuur van de regio bestaat, naast Hans Beenakker, uit Servaas Stoop (burgemeester van West Betuwe) en Kees Zondag (wethouder in Zaltbommel).
In het Algemeen Bestuur zijn de acht gemeenten vertegenwoordigd.