Nieuwsoverzicht

Sociale Recherche bij Integrale controle

17 september 2023

Op 14 september 2023 werd er een integrale controle gehouden op de Veilingweg in Velddriel. Aanwezig waren o.a. de Politie, Douane, Belastingdienst, BOA’s gemeente Maasdriel, Werkzaak Rivierenland en ons team Sociale Recherche.

In totaal zijn 95 voertuigen en bestuurders uitvoerig gecontroleerd. De Belastingdienst is gestuit op € 802.000 aan openstaande schulden, waarvan op € 13.059 direct beslag is gelegd. In totaal zijn er door de Belastingdienst elf voertuigen in beslag genomen, waarvan er vier direct zijn afgesleept.

De politie heeft meerdere aanhoudingen verricht, bijvoorbeeld voor het in bezit hebben van verdovende middelen. Drie bestuurders bleken onder invloed te rijden van drank of drugs. Bovendien heeft de politie 39 bekeuringen uitgeschreven. Het ging hier onder andere om het niet dragen van een gordel, het rijden zonder geldig rijbewijs of het gebruik van een telefoon tijdens het rijden.


Voor de Sociale Recherche werden er 7 nader te onderzoeken adressen en personen aangetroffen. Dit op het gebied van o.a. adres- en uitkeringsfraude. Al met al een mooi resultaat voor de Sociale Recherche wat nog een vervolg zal krijgen dit jaar in andere gemeenten.