Nieuwsoverzicht

Reizigers tevreden over aanvullend vervoer

12 juni 2023

Taxi’s van Versis brengen kinderen naar school en volwassenen naar sociale activiteiten, als zij daarvoor geen andere mogelijkheden hebben. Aanvullend vervoer noemen we dat. Reizigers zijn erg tevreden over dit aanvullende vervoer in Rivierenland. Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat zij het waarderen met respectievelijk een 8,1 (Wmo sociaal-recreatief vervoer) en een 7,5 (leerlingen- en jeugdvervoer).

Projectleider Rogier Roding: “In januari 2023 zijn we overgestapt naar een andere vervoerder (DVG/Haars Groep) en een andere backoffice. Zo’n overgang is altijd een beetje spannend. We zijn daarom extra blij met deze positieve uitkomst. Opstartperikelen hebben gelukkig voor de meeste reizigers maar minimaal invloed gehad.”

Ervaringen van leerlingen
Voor 5* gemeentes in Rivierenland doet Versis het leerlingen- en jeugdvervoer. Jaarlijks vervoeren zij 800 aantal leerlingen en jeugdigen over 100.000 ritten. De algemene tevredenheids-score (7,5) is gelijk aan de score van vorig jaar. Rogier Roding vult aan:
“Vooral over de chauffeurs en de voertuigen zijn de leerlingen en jeugdigen erg te spreken. Essentiële onderdelen van de klantbeleving, dus we zijn blij dat we het daar goed op doen. Uit het onderzoek blijkt wel dat ouderen en jongeren veelal onbekend zijn met onze klachtenlijn, dus daar hebben we nog werk te doen. Die gaan we dit jaar beter bekend maken.”

Ervaringen van reizigers met het regiovervoer
Voor 8** gemeentes in Rivierenland doet Versis het regiovervoer. Jaarlijks vervoeren zij 4.500 aantal reizigers over 140.000 ritten. De gemiddelde score is een 8,1 en daarmee scoort Versis een fractie hoger dan vorig jaar. Reizigers geven aan dat zij gemakkelijk met Versis reizen. Het telefonisch reserveren van de ritten gaat goed, er zijn korte wachttijden en de ritten worden over het algemeen naar tevredenheid geboekt en uitgevoerd. De vriendelijkheid van de chauffeurs wordt ook vaak genoemd. Verbeterpunten zijn bijvoorbeeld de website en de mobiele app. Inmiddels is de regiecentrale aan de slag gegaan om dit op te lossen.

Wat is de rol van het beheerbureau van Versis?
Het beheerbureau Versis is het eerste aanspreekpunt voor gemeenten en vervoerders. Wij zien toe op de kwaliteit van het vervoer, zorgen voor de klachtenlijn, doen onderzoek, geven advies, verzorgen de financiële administratie en maken rapportages voor de gemeenten. Het team van beheerbureau Versis is ondergebracht binnen de organisatie van Regio Rivierenland.

 

*De 5 gemeenten die via Versis hun leerlingenvervoer laten uitvoeren, zijn: Tiel, Buren, Culemborg, Neder-Betuwe en West Betuwe.
**De 8 gemeentes die via Versis hun regiovervoer laten uitvoeren, zijn: Buren, Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel.