Nieuwsoverzicht

‘Practice what you preach’: mobiliteitsscan voor Regio Rivierenland

28 februari 2023

U kent het vast: de tuin van de tuinman is ietwat verwaarloosd en de kozijnen van de schilder kunnen wel een likje verf gebruiken. Hoe zit het dan eigenlijk met het reisgedrag van de medewerkers van Regio Rivierenland? Reizen zij duurzaam van en naar het werk?

Om daar meer zicht op te krijgen, gaat Regio Rivierenland onder het mom van ‘practice what you preach’ een mobiliteitsscan laten uitvoeren. Zes van de acht gemeenten in Regio Rivierenland hebben de scan inmiddels al laten doen, en Regio Rivierenland kan natuurlijk niet achterblijven. Op basis van de te verwachten resultaten van deze scan gaan wij verschillende maatregelen inzetten. Zo zetten we nu al meer in op spitsmijden. Dat is niet alleen goed voor de druk op de weg, maar ook duurzaam en gezond (als je gaat fietsen).

Vraag ‘m aan

Nieuwsgierig geworden hoe uw organisatie scoort in het reisgedrag van uw medewerkers?

Met de mobiliteitsscan ziet u in één oogopslag wat het huidige reisgedrag van uw medewerkers is én wat het effect is van aanpassingen aan uw mobiliteitsbeleid. Deze scan bieden wij aan vanuit ons programma Slim & Schoon Rivierenland aan werkgevers uit de regio. Neem contact op met een van onze mobiliteitsmakelaars via werkgeversbenadering.tfmn@gmail.com.

E-bike uitprobeerpool

Wonen veel van uw medewerkers in een straal van 15 kilometer van uw organisatie? Tot en met juni hebben we enkele aantrekkelijke acties voor de e-bike. Met de e-bike uitprobeerpool kunnen medewerkers een week lang ervaren hoe het is om per e-bike van en naar het werk te gaan. En bevalt dat nu zo goed dat wordt overwogen om een e-bike aan te schaffen én de auto minimaal twee dagen per week te laten staan? Dan bieden we maar liefst € 300,- korting aan op de aanschaf van een e-bike. De kortingsregeling geldt ook voor de aanschaf van een stadsfiets of speed pedelec. Aanmelden kan via werkgeversbenadering.tfmn@gmail.com.

Lees meer