Nieuws.jpg

Nieuws

24 november 2022

Resultaten RegioDeal

rddag9.jpg

Vrijdag 18 november kwamen ongeveer 60 mensen bij elkaar voor de Regio Deal dag. Ze gingen op excursie en droomden over de toekomst. Van te voren bezocht een filmmaker een paar projecten om eerste resultaten van de Regio Deal op film te vangen. Zie onderstaande video over steigers, onderwijs, klimaatverandering en meer.

Een Regio Deal is een samenwerking tussen rijk en regio om de kracht van de regio te versterken. Grote maatschappelijke opgaven vragen immers om een regionale aanpak. De Regio Deal Fruitdelta Rivierenland verbetert de brede welvaart in de regio op sociaal, ecologisch en economisch gebied. In deze video zie je die breedte van de Regio Deal ook terug. 

Terugblik Regio Deal dag

De Regio Deal dag vond plaats in één van de initiatieven die dankzij de Regio Deal mogelijk is gemaakt, de Fruit Tech Campus. Mooi om te zien hoe daar hun droom geconcretiseerd is en om hun verdere toekomstplannen te horen. Na de excursies (Avri, aquathermie, waterbeschikbaarheid, inclusieve participatie en een rondleiding door de Fruit Tech Campus) gingen de aanwezigen in gesprek over de toekomst. Met deze input kunnen we weer samen verder om Rivierenland klaar te maken voor de opgaven van de toekomst. Zoals spreker Hans van Zuijdam zei: 'Denk groot, begin klein'. 

 

Contactgegevens

Contactgegevens vindt u onder elk persbericht.

Voor algemene vragen kunt u contact opnemen met:
Marijke Toorman
(Communicatie Regio Rivierenland)

e: mtoorman@regiorivierenland.nl
t: (0344) 63 85 55

 

Nieuwsarchief