Nieuws.jpg

Projecten Nieuws

27 september 2022

Een krant vol energie in uw brievenbus

afbeelding voorkant geschikt voor digitale doeleinden.jpeg

De eerste Regionale Energiestrategie Rivierenland-krant komt binnenkort uit. Gelijktijdig met uw lokale weekblad valt deze in de week van 10-16 oktober ook in uw brievenbus. Deze krant is een initiatief van de RES Rivierenland, een samenwerking tussen de acht gemeenten, waterschap, provincie, ondernemers, onderwijs, organisaties en ondernemende inwoners.

Inhoud krant
De krant staat vol inwonersverhalen. Zij vertellen over hun ervaringen met meedoen aan een energieproject, het verduurzamen van hun eigen huis en geven tips waarmee ze zelf geld hebben bespaard. Ook bevat de krant actuele informatie over wind en zonprojecten in Rivierenland en hoe er wordt gewerkt aan het omschakelen naar aardgasvrij wonen. De krant geeft antwoord op vragen als: Wat zijn de voordelen van meedoen aan duurzame energie projecten? Hoe kun je meedoen? Wat kun je thuis zelf doen? En waar vind je hulp als het niet meer lukt om de energierekening te betalen?

Huis-aan-huis verspreid
Omdat dit bijna iedereen aangaat, verschijnt de krant in alle acht gemeenten in Rivierenland. De energiekrant wordt huis-aan-huis verspreid. Heeft u een nee/nee sticker of om een andere reden de krant half oktober nog niet ontvangen? In het gemeentehuis liggen extra exemplaren klaar. Ook is de krant online te lezen vanaf 11 oktober via resrivierenland.nl.

 

Nieuwsarchief