Nieuws.jpg

Projecten Nieuws

28 september 2022

Kom naar de Regio Deal Dag op 18 november

header uitnodiging regiodealdag.jpg

Benieuwd wat er in Rivierenland gebeurt om de brede welvaart te verhogen? Nieuwe en bestaande samenwerkingen vieren en versterken? Kom naar de Regio Deal Dag op 18 november.

In FruitDelta Rivierenland werken 31 Regio Deal-projecten aan brede welvaart in de regio. Tijdens de Regio Deal Dag op vrijdag 18 november delen en vieren we de resultaten tot nu toe. Ook versterken we onze samenwerking aan de hand van de grote opgaven waarvoor we als regio staan.

Programma

Meld je direct aan via dit formulier.

10:15 uur: Inloop met koffie, thee en iets lekkers

10:30 uur: Start. We praten u bij over resultaten, doel en visie van de Regio Deal 

11:00  uur: Kies een van de Experiences:

  • Programmalijn Inclusief: De Fruit Tech Campus is hét centrale punt voor innovatie en educatie op het gebied van fruit, technologie en data. We bezoeken de Innocation Hub van de Fruit Tech Campus, krijgen een rondleiding en horen meer over de activiteiten en samenwerkingen rondom de Fruit Tech Campus.
  • Programmalijn Delta: Aan de oever van de Linge gaan we in gesprek over twee grote issues van deze tijd en onze regio: waterbeschikbaarheid en energie. De concrete projecten aquathermie en het inlaat-gemaal staan hierbij centraal. 
  • Programmalijn Samen: Participatie is van groot belang voor democratische processen. Een open overheid is het streven, maar niet altijd worden alle doelgroepen even makkelijk bereikt in dit proces. Daarom gaan we in deze sessie in op inclusieve participatie. Hoe zet je dat op en wat zijn de factoren die bijdragen aan succesvolle inclusieve participatie?  
  • Programmalijn Fruit: De circulaire economie biedt veel kansen. Met de alsmaar toenemende technologische kennis kunnen we steeds efficiënter met de natuurlijke hulpbronnen omgaan. Toepassing van circulaire concepten levert veelal milieuwinst en energiebesparing op. Toch is de praktijk ook weerbarstig. We bezoeken Cirtex (circulair textielcentrum Rivierenland) waarbij de kansen en uitdagingen van circulaire economie een gezicht krijgen. 

12:30 uur: Lunch  

13:30 uur: Samen werken aan een bloeiende toekomst van onze regio

  • Plenaire inleiding olv Hans van Zuijdam.
  • Samen werken aan een bloeiende toekomst: Klimaatverandering, een grote woningopgave en energietransitie zijn slechts enkele van de grote opgaven waar we voor staan als regio. Hier hebben we elkaar bij nodig. Onder leiding van Bureau Why gaan we op een creatieve manier met elkaar in gesprek.

15:30 uur: Afsluitende borrel

Locatie
Fruit Tech Campus, Oudenhof 40, 4191 NW Geldermalsen. Klik hier voor een routebeschrijving. Station Geldermalsen bevindt zich op loopafstand van de campus.

Datum
Vrijdag 18 november, 10:30 - 15:30 uur

Voor wie
Partners, projectvertegenwoordigers, bestuurders, gemeenteraadsleden en alle andere relaties van (Regio Deal) FruitDelta Rivierenland.

 

Nieuwsarchief