Nieuws.jpg

Bestuur & Organisatie Nieuws

28 juni 2022

FruitDelta Rivierenland verlengt samenwerking Fruitcorso Tiel

Afbeelding1.png

Het Fruitcorso Tiel kan al jaren rekenen op de steun van FruitDelta Rivierenland. Regio Rivierenland is de trekker van FruitDelta Rivierenland. Op woensdag 22 juni ondertekenden Laurens Verspuij (voorzitter Stichting 4- Stromenland, de organisator) en regiovoorzitter Hans Beenakker de overeenkomst om deze samenwerking te bekrachtigen.

Uniek en erkend evenement
Het Fruitcorso in Tiel is een jaarlijks terugkerend evenement, uniek in de wereld en in 2013 bekroond tot Cultureel Erfgoed. In 2021 werd deze erkenning overtroffen doordat het Fruitcorso werd bijgeschreven op de wereldbekende UNESCO-lijst. Appels, peren, noten, zaden, paprika’s en druiven; allemaal maken ze deel uit van de corsostoet die het derde weekend van september door de straten van Tiel trekt.

Ambities sluiten aan
"Het stimuleren van zo’n mooi evenement in Rivierenland, uiteraard bekend om zijn toonaangevende fruitteeltsector, past perfect bij FruitDelta Rivierenland", aldus Hans Beenakker. "Daarnaast passen de ambities van het Fruitcorso goed bij onze eigen ambities, wij willen de regio laten bloeien. De afgelopen jaren was FruitDelta Rivierenland gastheer van het evenement. Dat beviel zo goed dat we de samenwerking wederom voortzetten."

Klik hier voor alle informatie over het Fruitcorso Tiel.

 

Nieuwsarchief