Nieuws.jpg

Projecten Nieuws

28 juni 2022

Open Energiedag 17 september 2022

open energie dag.jpg

De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) organiseert op zaterdag 17 september voor de tweede keer een Open Energiedag. Duurzame energieprojecten in heel Nederland openen dan de deuren om bezoekers te laten kennismaken met de mensen en de technieken achter de energietransitie. 

Zonnepark Avri
Hier
ziet u welke projecten te bekijken zijn. Daaronder Zonnepark Avri, waar zonne-energie op land, op dak en windenergie te zien is op 17 september tussen 9.30 - 18.30 uur. Het zonnepark is met een oppervlakte van 12 hectare het grootste van Gelderland. De 34.776 zonnepanelen hebben een geïnstalleerd vermogen van 9.3 MWp. Vorig jaar leverden de zonnepanelen voldoende groene energie op om ongeveer 3.000 huishoudens van stroom te voorzien.

Eerste editie in 2021
Bij de eerste editie in 2021 waren 50 mooie projecten te bekijken. Voorbeelden zijn een boottocht naar drijvende zonnepanelen, een combinatie van zonnepanelen met fruitteelt, duurzame warmte uit de bodem of uit het water van het IJ, windparken in aanbouw, elektrische auto’s die kunnen terugleveren aan het net, de kabels voor wind op zee, en een fietstocht langs de bronnen voor een warmtenet.

Uw energieproject aanmelden?
Wilt u dit jaar de deuren van uw energieproject openen voor publiek op 17 september? Of heeft uw organisatie meegewerkt aan een mooi project? Hier kunt u zich aanmelden.

Klik hier voor meer informatie over de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie.

 

Nieuwsarchief