Nieuws.jpg

Bestuur & Organisatie Nieuws

23 mei 2022

Intergemeentelijk samenwerken rondom breedband

BB pag 1 artikel UBRivierenland.png

Voor inwoners in de buitengebieden van Rivierenland leek breedband buiten bereik. Zeven gemeenten in Rivierenland namen daarop het heft in eigen handen om hun inwoners wel snel internet te geven. Dit pad bracht hen naar Brussel, Luxemburg, de provincie, een vijandige markt en de Arnhemse rechtbank. 

Artikel in Binnenlands Bestuur
Binnenlands Bestuur schreef een uitgebreid artikel over deze intergemeentelijke samenwerking: Gelderse gemeenten leggen zelf glasvezel aan (binnenlandsbestuur.nl). Het artikel illustreert waar succesvolle regionale samenwerking toe kan leiden in FruitDelta Rivierenland en daarbuiten.

Leergang Universiteit Utrecht
De opgedane kennis deelt de Uitvoeringsorganisatie Breedbandnetwerk Rivierenland (UBRivierenland) graag. Zo start in het najaar een Leergang Intergemeentelijk Ondernemerschap waarin de casus ‘glasvezel in Rivierenland’ centraal staat als praktijkonderdeel. Deze leergang van de Universiteit Utrecht is interessant voor iedereen die zich bezighoudt met complexe maatschappelijke vraagstukken waarin verschillende stakeholders met elkaar samenwerken.

 

Nieuwsarchief