Nieuws.jpg

Projecten Nieuwsarchief

27 maart 2022

SMART BUILDING: de slimste bouwtechniekopleiding van de regio start op nieuwe locatie in Tiel

smartbuilding.jpg

Begin september, in het nieuwe schooljaar, start de opleiding Smart Building in het S-TEC gebouw in Tiel. Met deze nieuwe mbo-opleiding leren studenten door een combinatie van techniek en IT om slimmer te ontwerpen, plannen, bouwen én samen te werken. 

Nieuwste technologieën en software
Duurzamer, sneller en goedkoper bouwen zijn belangrijke speerpunten van de mbo-opleiding Smart Building (BOL, niveau 4). Als aanstaand bouwprojectmanager werken ze met de nieuwste technologieën en software, zoals 3D, VR, AR en BIM. Ook experimenteren ze met drones.

Kanssector Techniek 
Techniek is een belangrijke kanssector in regio Rivierenland. Er zijn de komende jaren veel goed geschoolde arbeidskrachten nodig om nieuwe huizen te bouwen en bestaande gebouwen te verduurzamen. De partners van RW-POA Rivierenland hebben daarom in de strategische ambitie (onderdeel van de RegioDealFruitDelta Rivierenland) vastgelegd dat zij extra communicatie inzetten om jongeren te interesseren voor de opleiding Smart Building. De eerste enthousiaste studenten hebben zich inmiddels ingeschreven.

Veel praktijkopdrachten
Doordat de opleiding samen met het regionale bedrijfsleven is ontwikkeld, krijgen studenten veel praktijkopdrachten bij de slimste bouwbedrijven in de regio. Zo worden ze klaargestoomd tot bouwprojectmanagers van de toekomst. Na afronding van hun opleiding liggen de banen voor het oprapen. Doorstuderen aan het hbo kan uiteraard ook.

Nieuwe opleiding, nieuw leslocatie
Het S-TEC gebouw aan de Teisterbantlaan 1a in Tiel wordt de nieuwe leslocatie van Smart Building. Ook de opleidingen Elektrotechniek en Werktuigkundige Installaties van ROC Rivor worden vanaf het nieuwe schooljaar op de locatie Teisterbantlaan gegeven. Op deze nieuwe locatie, waar de wereld van slim en duurzaam bouwen centraal staat, kunnen de studenten direct in de praktijk oefenen. Moderne bouwoplossingen en het onderwijs komen heel mooi samen in dit gebouw.

  • Kent u jongeren voor wie de opleiding Smart Building interessant is? Kijk voor meer informatie op  www.rocrivor.nl/smartbuilding.
  • Klik hier voor alle informatie over S-TEC.

Nieuwsarchief