Nieuws.jpg

Nieuws

22 oktober 2021

Provincie op bouwtour in Rivierenland

Bouwtour.jpg

De bouwtour van Provincie Gelderland ging op 30 september door Rivierenland. Uit de hele provincie kwamen opdrachtgevers (gemeenten, corporaties, ontwikkelaars) en opdrachtnemers (bouwbedrijven en aanbieders van producten van circulair en conceptueel bouwen) bij elkaar om te praten over circulair en conceptueel bouwen.

Actief programma
Op tien locaties in Tiel, Geldermalsen en Culemborg vonden presentaties, workshops en rondleidingen plaats. Zo was er een rondleiding in de houtbouwfabriek van Van Dillen, nam Heijmans de deelnemers mee langs conceptbouw in de praktijk in de wijk Parijsch in Culemborg en kreeg het gezelschap een exclusief eerste kijkje in het nog te openen Smart Technology Experience Centre in Tiel. In de Veilingzaal van Fruitmasters vonden discussies plaats over ambities en ontwikkelingen rondom biobased bouwen. En presenteerden diverse aanbieders hun innovaties op een minimarkt. Tot slot vonden er presentaties en discussies plaats over opdrachtgeverschap vanuit gemeenten, inkoop door corporaties, de relatie met bouwen en stikstof en de kansen voor flexwonen. De provincie Gelderland maakte dit filmpje over de bouwtoer. 

Versneld bouwen
In de provincie Gelderland zijn 80.000 woningen nodig tot 2030. Met het provinciale Actieplan Wonen wil de provincie vóór 2025 versneld 45.000 woningen realiseren. Eén van de manieren om dat te bereiken, is door conceptueel te bouwen. Daarbij worden huizen gebouwd vanuit herhaalbare oplossingen die ook flexibel zijn. Per project kan daarmee ingespeeld worden op de wensen van bewoners, locaties en opdrachtgevers. De onderdelen worden veelal kant-en-klaar in een fabriek gemaakt. Conceptueel bouwen versnelt de woningbouw en helpt om betaalbaarder te bouwen.

 

Contactgegevens

Contactgegevens vindt u onder elk persbericht.

Voor algemene vragen kunt u contact opnemen met:
Karin Giesen of Marijke Toorman
(Communicatie Regio Rivierenland)

e: info@regiorivierenland.nl
t: (0344) 63 85 55

Nieuwsarchief