Nieuws.jpg

Nieuwsarchief

26 januari 2021

Op weg naar een duurzaam Rivierenland

2B. Afbeelding over de Swipocratie campagne om te delen.png

Welke duurzaamheidskeuzes willen onze inwoners maken? Voor de één kan de overstap naar duurzame energie niet snel genoeg gaan. De ander wacht liever op nieuwe technieken of vindt het helemaal niet urgent. Met een handige online tool krijgen alle inwoners van onze acht regiogemeenten de mogelijkheid om mee te praten over de energietransitie.

Snel en eenvoudig mening geven
Regio Rivierenland wil samen met de gemeenten Culemborg, West Betuwe, Zaltbommel, Maasdriel, Buren, Tiel, Neder-Betuwe en West Maas en Waal inwoners actief betrekken in de discussie rondom duurzame energie. Al ‘swipend’ kunnen inwoners met de online tool Swipocratie in slechts 3 minuten aangeven wat ze vinden van verschillende mogelijkheden voor windmolens en zonneparken. Het bereiken van inwoners via Swipocratie is bewezen succesvol. zij kunnen op een snelle, makkelijke en visuele manier hun mening geven.

Ook aanvullende info meegeven
Naast het swipen, is het voor deelnemers ook mogelijk om aanvullende informatie mee te geven en zich op te geven voor een nieuwsbrief. Zo blijven inwoners ook na het swipen betrokken en op de hoogte. Swipen kan van 22 januari tot en met 14 februari via rivierenland.swipocratie.nl.

Energietransitie
Om klimaatverandering tegen te gaan, is het belangrijk dat we minder energie gaan gebruiken en energie duurzaam opwekken. Ook in regio Rivierenland. Deze verandering wordt ook wel de energietransitie genoemd. Hiervoor maken we samen een plan: een regionale energiestrategie (RES). Een soort kijkje in een toekomst waarin jij in 2030 duurzame energie en warmte gebruikt. Die in jouw gemeente of buurgemeente op een duurzame manier wordt gemaakt.

 

Contactgegevens

Binnenkort meer.

Nieuwsarchief