Nieuws.jpg

Bestuur & Organisatie Nieuwsarchief

16 december 2020

Geen Bloesemtocht en Bloesemrun in 2021

bloesemtocht.jpg

Het bestuur van de Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht heeft besloten om de 28e editie van de Bloesemtocht en 5e Bloesemrun niet te organiseren in april 2021. Het kost maanden om dit grootste eendaagse wandelevenement van Nederland en het hardloopevenement voor te bereiden. Het bestuur acht het reëel dat er in april 2021 nog altijd coronamaatregelen zullen zijn. Deze zijn niet te verenigen met de evenementen. 

Onzekerheid
Afgelopen editie zijn de Bloesemtocht en de Bloesemrun een maand voor aanvang afgelast. Dit heeft veel impact gehad op de organisatie, vrijwilligers, sponsoren en alle andere stakeholders. Bestuursvoorzitter Hans van Kranenburg: “Het zijn nog steeds onzekere tijden waarin geen enkele organisatie plannen kan maken voor volgend jaar. Gezien deze onzekerheid hebben wij dus besloten om komende edities vroegtijdig te annuleren. Hierdoor weten wandelaars, hardlopers, vrijwilligers, leveranciers en sponsoren waar zij aan toe zijn. Wij willen en kunnen geen onnodige gezondheidsrisico’s nemen."

Alternatief programma
De Nationale Rose Kruis Bloesemtoch en de Bloesemtocht worden gesteund en gesponsord door vele organisaties. Ook FruitDelta Rivierenland is sponsor. Deze steun is een belangrijke pijler onder het succesvol organiseren van de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht en de Bloesemrun. Het doel van de stichting is immers om geld op te halen voor projecten van het Rode Kruis in Nederland. Het bestuur en de comités gaan daarom de komende maanden ideeën uitwerken voor een alternatief Corona-proof evenement, waarmee zij hun doelstelling alsnog kunnen bereiken.
Hans van Kranenburg: “Het stichtingsbestuur wenst u sterkte en een goede gezondheid toe in deze moeilijke tijd. Blijf bewegen en zorg goed voor elkaar.”

Volgende editie in 2022
De volgende editie van de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht staat gepland voor vrijdag 22 april (Bloesemrun) en zaterdag 23 april 2022 (Bloesemtocht). 

 

Foto: Nationale Rode Kruis Bloesemtocht

 

Nieuwsarchief