Nieuws.jpg

Nieuwsarchief

30 juli 2020

Per 10 augustus 2020: nieuwe busdienstregeling Arriva in Rivierenland

Arriva.jpg

Met ingang van 10 augustus geldt een nieuwe dienstregeling voor het busvervoer van Arriva in Rivierenland. Deze nieuwe dienstregeling is noodzakelijk om in te spelen op een wijziging van de treindienstregeling van NS.

NS past de treindienstregeling aan
De dienstregeling van de NS-Sprinters op de trajecten Utrecht-Tiel en Utrecht-’s-Hertogenbosch wijzigt. De aankomst- en vertrektijden veranderen op de stations Geldermalsen, Tiel en Zaltbommel. Door de aanpassing sluiten de NS-Sprinter en de Arriva-Stoptrein in Tiel weer goed op elkaar aan. Reizigers uit de Neder-Betuwe kunnen vanaf 10 augustus sneller van en naar Utrecht reizen.

Wijzigingen busdienstregeling Rivierenland
De bussen van Arriva in Rivierenland sluiten op de stations aan op de treinen. Om deze aansluitingen te blijven geven, past Arriva de dienstregeling aan op diverse lijnen rondom Geldermalsen, Tiel en Zaltbommel. In Tiel worden de routes van lijn 44 en 45 aangepast.

Klik hier voor een overzicht van de buslijnen die wijzigen.

Coronamaatregelen
Ook na 10 augustus blijft een aantal coronamaatregelen nog van kracht: een mondkapje blijft verplicht.
Ook zijn er nog tijdelijk een aantal aanpassingen in de dienstregeling:

  • Tot 1 september 2020 rijden de buurtbussen niet. Gezien het feit dat veel buurtbuschauffeurs in de risicogroep vallen, is daarbij de grootst mogelijke zorgvuldigheid van belang. Zodra de buurtbussen starten, wordt ook de belbusdienstregeling weer opgestart. Tot 1 september blijven lijn 267 (Zaltbommel – Kerkdriel) en lijn 68 (Zaltbommel – Aalst) een tijdelijke dienstregeling rijden in plaats van de buurtbus. We gebruiken hiervoor een gewone bus.
  • De Vlinderservice in de Bommelerwaard rijdt op dit moment niet aangezien we in deze kleine bussen de gewenste afstand tussen passagiers en chauffeur en passagiers onderling niet kunnen waarborgen.

Kijk voor meer informatie over de coronamaatregelen op arriva.nl/coronavirus.

 

Contactgegevens

Binnenkort meer.

Nieuwsarchief