Nieuws.jpg

Nieuws

1 juli 2020

Oproep: stage- en leerwerkplekken voor mbo-ers gezocht!

Zoeken.jpg

Door de coronacrisis is er een tekort aan stage- en leerwerkplekken voor mbo-ers ontstaan. Het aantal mbo-studenten dat in mei 2020 met een stage of leerbaan van start ging ligt 60% lager dan in mei 2019. Daarmee is het tekort opgelopen tot 19.000 stageplaatsen. 

 

Zorgwekkend
Dit tekort is zorgwekkend, aldus verschillende organisaties, waaronder het mbo. Ook het Regionaal Meld- en Coördinatiepunt voortijdig schoolverlaten (RMC) Rivierenland deelt deze zorg. Daarom roepen zij organisaties op om stageplaatsen beschikbaar te stellen. De coronacrisis gooit roet in het eten voor mbo'ers die hun zinnen hadden gezet op stage lopen in de horeca of in de winkel. Bij de vorige crisis (in 2008) bleek dat stagetekorten in crisistijd leiden tot arbeidstekorten als de economie weer aantrekt. En dat moeten we voor zijn!

Meer hulp gevraagd
Bij RMC Rivierenland merken ze ook dat meer jongeren zich melden voor hulp, omdat ze hun stage niet hebben kunnen afronden. Of komend schooljaar nog niet met een opleiding kunnen starten doordat ze nog geen stageplaats hebben. “We zien nu dat scholen voorzichtig zijn met het uitschrijven van studenten, omdat ze geen stage- of leerwerkplek meer hebben. Onze zorg is dat we straks, in september en oktober, alsnog een flinke groep jongeren binnenkrijgen die langs de zijlijn komen te staan. En dan is het te laat om nog iets voor hen te regelen,” aldus Sandra Huijnen, coördinator van Team RMC.

Oproep
Daarom doet RMC Rivierenland langs deze weg een oproep:

Wij zoeken iemand binnen uw organisatie die (vanaf) september tijd heeft om een jongere een aantal weken of maanden mee te laten werken en te begeleiden. U kunt denken aan een stage bij de receptie, de catering, ICT, beveiliging, administratie of groenvoorziening. En wellicht ziet u al meteen andere mogelijkheden voor onze kanjers in het mbo. Laat het ons weten! Onze trajectbegeleiders helpen u én onze jongeren graag verder.

Meer weten of een stageplek melden?
Neem contact op via 0344-638505 of mail naar rmc@regiorivierenland.nl

 

Contactgegevens

Contactgegevens vindt u onder elk persbericht.

Voor algemene vragen kunt u contact opnemen met:
Marijke Toorman
(Communicatie Regio Rivierenland)

e: mtoorman@regiorivierenland.nl
t: (0344) 63 85 55

 

Nieuwsarchief