Nieuws.jpg

Nieuws

3 juni 2020

Start aanleg glasvezelnetwerk UBRivierenland in gemeente Maasdriel

Wethouder De Vreede in graafmachine Selecta Infratechniek.jpg

Nadat eerder dit jaar de aanleg van het glasvezelnetwerk in de regio Rivierenland van start ging in de gemeenten West Maas en Waal en Neder-Betuwe, zijn nu ook de werkzaamheden in het buitengebied van de gemeente Maasdriel gestart. 

Organisatie
Wethouder Jan Hein de Vreede, algemeen bestuurslid van Uitvoeringsorganisatie Breedbandnetwerk Rivierenland, gaf de aftrap in Kerkdriel. De eerste woningen kunnen naar verwachting eind 2020/begin 2021 gebruikmaken van supersnel internet. Het gehele project neemt ruim twee jaar in beslag. De aanleg van het glasvezelnetwerk in de regio is een project van de zeven gemeenten Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel. Zij hebben daarvoor de Uitvoeringsorganisatie Breedbandnetwerk Rivierenland (UBRivierenland, www.ubrivierenland.nl) opgericht. Selecta Infratechniek is de aannemer die het glasvezelnetwerk in opdracht van de zeven deelnemende gemeenten aanlegt. Digitale Stad gaat het glasvezelnetwerk beheren namens UBRivierenland.

Informatie voor inwoners
Om te zorgen dat iedereen in de buitengebieden de kans krijgt om mee te doen, zijn deze inwoners van de zeven gemeenten actief benaderd. In maart en april hebben zij opnieuw een brief van hun gemeente gekregen om zich aan te melden wanneer ze dit nog niet hadden gedaan. Ook van beheerder Digitale Stad hebben zij een brief en folder met een globale planning en uitleg van de werkzaamheden gekregen.

De werkzaamheden
De aanleg van het netwerk gebeurt in stappen en van oost naar west in de regio Rivierenland. De eerste werkzaamheden worden uitgevoerd langs de openbare weg. Vervolgens worden de kabels vanaf de weg naar de woningen gelegd. Korte tijd voordat het werk bij inwoners in de buurt begint, ontvangen zij een ‘graafkaart’ met informatie en praktische tips in de brievenbus. Daarbij zit ook informatie over hoe er gewerkt wordt in deze tijd van de coronacrisis. Digitale Stad heeft een aantal veiligheidsmaatregelen genomen bij het uitvoeren van de schouw en het realiseren van de huisaansluitingen bij de inwoners thuis.

Bijna 65 procent heeft zich aangemeld
Op dit moment heeft 67 procent van de inwoners in de buitengebieden van de zeven gemeenten zich ingeschreven voor een glasvezelverbinding van Digitale Stad. Inwoners in het buitengebied die zich nog niet hebben ingeschreven, kunnen dit nog steeds doen via www.digitale-stad.nl/rivierenland.

Foto (Fotoburo Raphael Drent): J.H.L.M. (Jan Hein) de Vreede , wethouder gemeente Maasdriel en lid van het algemeen bestuur van UBRivierenland, in de graafmachine van Selecta Infratechniek, de uitvoerend aannemer. 

 

Contactgegevens

Contactgegevens vindt u onder elk persbericht.

Voor algemene vragen kunt u contact opnemen met:
Marijke Toorman
(Communicatie Regio Rivierenland)

e: mtoorman@regiorivierenland.nl
t: (0344) 63 85 55

 

Nieuwsarchief