Nieuws.jpg

Nieuwsarchief

18 oktober 2013

Sociale recherche Regio Rivierenland beëindigt uitkeringsfraude in Lingewaard

Het team Sociale Recherche van Regio Rivierenland heeft in de gemeente Lingewaard een uitkeringsfraude opgespoord. Een 39-jarige vrouw uit Huissen ontving een bijstandsuitkering voor een alleenstaande, terwijl zij al minimaal anderhalf jaar samenwoonde zonder dit aan de afdeling Sociale Zaken van de gemeente te hebben gemeld. De onterecht uitgekeerde uitkering wordt teruggevorderd en de kans bestaat dat de vrouw een boete krijgt voor het verzwijgen van het samenwonen.

Boete bovenop terugbetaling
De zogeheten ’verzwegen partner’ stond ingeschreven bij zijn ouders, maar woonde in werkelijkheid bij de vrouw. De man liet zich bewust niet inschrijven waardoor de vrouw - ten onrechte - bijstand kon blijven ontvangen. Naast de beëindiging en terugvordering van de uitkering loopt de vrouw ook kans een boete te krijgen van de gemeente wegens het verzwijgen van het samenwonen. Deze kan oplopen tot een bedrag van 100% over het bedrag dat zij ten onrechte aan uitkering ontving.

----------------------------------

Over het Team Sociale Recherche Regio Rivierenland
Het team Sociale Recherche van Regio Rivierenland vormt een belangrijke schakel in de handhavingsketen van de sociale zekerheid. Naast opsporing van fraude op verzoek van gemeenten is de sociale recherche in een aantal gemeenten ook van dienst bij fraudepreventie.

Contactgegevens

Binnenkort meer.

Nieuwsarchief