Nieuws.jpg

Nieuws

15 april 2020

Aanleg glasvezelnetwerk UBRivierenland van start in gemeente Neder-Betuwe

Aanleg glasvezelnetwerk UBRivierenland van start in Neder-Betuwe.jpg

Nadat eerder dit jaar de aanleg van het glasvezelnetwerk in de regio Rivierenland van start is gegaan in de gemeente West Maas en Waal, zijn ook de werkzaamheden in de gemeente Neder-Betuwe gestart. Wethouder Stefan van Someren gaf hiervoor de aftrap op 14 april. De eerste woningen kunnen naar verwachting in 2020 al gebruikmaken van supersnel internet. Het gehele project neemt ruim twee jaar in beslag. 

Organisatie
De aanleg van het glasvezelnetwerk in de regio is een project van de zeven gemeenten Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel. Zij hebben daartoe de Uitvoeringsorganisatie Breedbandnetwerk Rivierenland (UBRivierenland) opgericht. Selecta Infratechniek is de aannemer die het glasvezelnetwerk aanlegt in opdracht van de zeven deelnemende gemeenten. Digitale Stad gaat het glasvezelnetwerk beheren namens UBRivierenland.

Informatie voor inwoners
Om te zorgen dat iedereen de kans krijgt om mee te doen, worden de inwoners van de zeven gemeenten actief benaderd. De inwoners van de gemeenten West Maas en Waal en Neder-Betuwe, waar de werkzaamheden zijn gestart, hebben in maart opnieuw een brief van hun gemeente gekregen. Inwoners van Culemborg, Maasdriel, Tiel, West Betuwe en Zaltbommel krijgen deze maand van hun gemeente een brief met informatie over het project en hoe zij zich -alsnog- kunnen aanmelden. Ook van beheerder Digitale Stad krijgen de inwoners een brief en folder met een globale planning en uitleg van de werkzaamheden. In de gemeenten West Maas en Waal en Neder-Betuwe ligt deze mailing medio april in de brievenbus.

De werkzaamheden
De aanleg van het netwerk gebeurt in stappen en van oost naar west in de regio Rivierenland. De eerste werkzaamheden zijn langs de openbare weg. Vervolgens worden de kabels vanaf de weg naar de woningen gelegd. Kort voordat het werk bij inwoners in de buurt begint, krijgen bewoners een ‘graafkaart’ in de brievenbus, met informatie en praktische tips. Daarbij zit ook informatie over hoe er gewerkt wordt in deze tijd van de coronacrisis. Digitale Stad heeft daartoe een aantal veiligheidsmaatregelen genomen bij het uitvoeren van de schouw en het realiseren van de huisaansluitingen bij de inwoners thuis.

Inschrijven
Op dit moment heeft bijna 60% van de inwoners binnen het projectgebied zich ingeschreven voor een glasvezelverbinding van Digitale Stad. Inwoners binnen het projectgebied die zich nog niet hebben ingeschreven, kunnen dit nog steeds doen via www.digitale-stad.nl/rivierenland


Op de foto: Stefan van Someren, lid van het Algemeen Bestuur UBRivierenland voor de gemeente Neder-Betuwe, staat te midden van het team van Selecta Infratechniek, de uitvoerend aannemer (Foto: 3jetfotografie, Ochten).

 

Contactgegevens

Contactgegevens vindt u onder elk persbericht.

Voor algemene vragen kunt u contact opnemen met:
Marijke Toorman
(Communicatie Regio Rivierenland)

e: mtoorman@regiorivierenland.nl
t: (0344) 63 85 55

 

Nieuwsarchief