Nieuws.jpg

Nieuwsarchief

8 april 2020

Nationale Kersenparty 2020 geannuleerd

fotos-kersenparty-70.jpg

De Nationale Kersenparty, die gepland stond op vrijdag 19 juni 2020, gaat dit jaar niet door. Daartoe heeft het Algemeen Bestuur besloten, op voorstel van burgemeester Jan de Boer van gastgemeente Buren. Daar zou de de Nationale Kersenparty dit jaar plaatsvinden. Door de coronacrisis, en de daarmee samenhangende maatregelen, vindt de organisatie het noch verantwoord noch gepast om dit jaar een feestelijk netwerkevenement te organiseren.

 

Jammer, maar volkomen terecht
Alle door het kabinet afgekondigde coronamaatregelen gelden tot en met 28 april 2020. Evenementen met een vergunnings- en meldplicht, waartoe ook de Nationale Kersenparty behoort, zijn verboden tot 1 september 2020. Ten tijde van de beslissing de Nationale Kersenparty niet door te laten gaan, was nog niet bekend is wat de vervolgmaatregelen voor evenementen zouden zijn na 1 juni. De organisatie van de Nationale Kersenparty wilde deze maatregelen echter niet afwachten. Temeer ook omdat de voorbereidingen ervan al gestart hadden moeten zijn.

Hans Beenakker, voorzitter FruitDelta Rivierenland: “Hoewel wij het betreuren dat er dit jaar geen Kersenparty zal plaatsvinden, konden wij niet anders dan hiertoe besluiten. We zien nu al veel evenementen in juni afgelast worden en zien in die context het door laten gaan van de Kersenparty als ongepast.” Jan de Boer: “Wij vinden het ontzettend jammer dat deze editie niet door kan gaan, maar dat is in deze tijd volkomen logisch.” 

Vervolg in 2021
De Nationale Kersenparty is het zakelijke en bestuurlijke netwerkevent van de regio FruitDelta Rivierenland. Na drie succesvolle edities zou gemeente Buren dit jaar gastgemeente zijn geweest. De Nationale Kersenparty zou samen georganiseerd worden met VNO-NCW Rivierenland. De keuze voor Buren deze editie was niet toevallig, want stad Buren bestaat in 2020 625 jaar. Het Marechausseemuseum in stad Buren was het geplande decor van de Nationale Kersenparty. Verzetten van de Nationale Kersenparty in deze vorm naar een ander moment in 2020 is uitgesloten. Dit betekent dat de vierde editie georganiseerd gaat worden in juni 2021.

Contactgegevens

Binnenkort meer.

Nieuwsarchief