Nieuws.jpg

Nieuwsarchief

26 maart 2020

Digitale informatiesessies 30 maart over aanpak verkeersproblemen langs A2 bij Waardenburg

A2.jpg

In het programma MIRT-verkenning A2 Deil-Vught wordt gewerkt aan maatregelen om de files te verminderen op de A2 tussen de knooppunten Deil en Vught. Om de doorstroming van het verkeer te verbeteren, zijn maatregelen nodig op de snelweg en in Waardenburg. Op 30 maart is er een digitale informatiesessie voor alle geïnteresseerde bewoners.

Alternatief

De geplande inloopavond van 16 maart voor bewoners in Waardenburg (in dorpshuis De Koeldert) over het programma MIRT-verkenning A2 Deil – Vught werd afgelast vanwege het coronavirus. Om de plannen toch toe te kunnen lichten en met bewoners in gesprek te kunnen gaan, worden er maandag 30 maart twee digitale informatiesessies georganiseerd.

De eerste sessie is van 19.00 tot 20.00 uur. De tweede sessie is van 20.00 tot 21.00 uur. Deze beginnen met een presentatie. Er wordt gekeken naar de situatie van de A2 tussen Deil en Vught en naar de specifieke problemen en oplossingen in Waardenburg. Voor die plek zijn inmiddels vier mogelijke oplossingen. De experts van het project A2 Deil – Vught, provincie Gelderland en de gemeente West Betuwe lichten dit graag toe. Zij zijn benieuwd waar inwoners tegenaan lopen, welke aandachtspunten zij hebben en wat ze vinden van de mogelijke oplossingen voor Waardenburg.

Digitale bijeenkomst bijwonen

Om de digitale bijeenkomst bij te wonen, gaan inwoners naar de website www.mirta2deilvught.nl. Zij drukken daar op de gele knop ‘klik hier om deel te nemen’ bovenaan de pagina. We vragen deelnemers vanaf het begin van een sessie aanwezig te zijn, zodat zij zich kunnen voorbereiden. Ze kunnen zelf bepalen welke sessie zij bijwonen. De inhoud is identiek. Het is online te volgen via smartphone, tablet, laptop of computer. Het is handig als het apparaat een camera en microfoon heeft. Dit is echter niet noodzakelijk. Na de sessie is alle informatie terug te vinden op de hierboven genoemde website. Daar staan ook de presentatie en diverse andere documenten. Op diezelfde website is het mogelijk om tot 3 april op de plannen te reageren.

Ook de gecancelde bijeenkomsten op 24 maart (’s-Hertogenbosch) en 26 maart (Zaltbommel) over maatregelen voor de A2 Deil-Vught zijn omgezet naar digitale sessies. De presentaties die daarvoor gemaakt zijn, zijn terug te bekijken via www.a2inbeeld.nl. Daar kan iedereen tot 3 april aanstaande opmerkingen op de plannen geven.

MIRT-verkenning

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincies Noord-Brabant en Gelderland, de gemeente ’s-Hertogenbosch en Regio Rivierenland werken samen aan het verbeteren van de doorstroming van de A2. Om dit te bereiken, werken zij aan een MIRT-verkenning. Dit is een onderzoek waarin ze toewerken naar één oplossing die de voorkeur heeft. Inmiddels zijn er uit deze verkenning een aantal mogelijke oplossingen gekomen. Eind 2020 kiest de minister er één uit. De samenwerkende partijen beschrijven hierin hoe ze het fileprobleem op deze snelweg op gaan lossen. Dat werken ze de komende jaren verder uit in een ontwerp.

Meer informatie over het programma staat op www.mirta2deilvught.nl.

 

Contactgegevens

Binnenkort meer.

Nieuwsarchief