Nieuws.jpg

Speerpunt Agribusiness Nieuws

7 februari 2020

Ambassadeurs van FruitDelta Rivierenland bezoeken internationale fruitbeurs in Berlijn

FruitDelta Rivierenland op Fruit Logistica Berlijn.jpg

Vertegenwoordigers vanuit het bestuur van Regio Rivierenland/FruitDelta Rivierenland bezochten op 5 februari de Fruit Logistica-beurs in Berlijn. De beurs is een belangrijke internationale ontmoetingsplaats voor iedereen die betrokken is bij productie en handel in groenten en fruit.

Delegatie

Aanwezig vanuit de FruitDelta Rivierenland waren onder meer Servaas Stoop (burgemeester van West Betuwe en vicevoorzitter van Regio Rivierenland), wethouder Ton van Maanen (wethouder in West Betuwe en bestuurder van het speerpunt Agribusiness), Huug Derksen (directeur van Regio Rivierenland) en Annoesjka Wintjes (programmamanager Lobby & Branding). Ook Frank Engelbart van samenwerkingsverband Fruitpact behoorde tot de delegatie.

Missie

Het gezelschap was in Berlijn met een missie: het verkennen van de kansen en mogelijkheden van het organiseren van een dergelijke beurs voor de sector agribusiness in onze regio. Ook het verkennen van mogelijkheden om de regio te versterken door kennisuitwisseling en netwerkversterking in de fruitteelt stond op de agenda. Uiteenlopende bedrijven uit de regio waren vertegenwoordigd op de beurs, waaronder Fruitmasters en Greefa. Fruitmasters lanceerde op de beurs haar nieuwe appel Tessa.

Ontmoetingsplaats voor agribusiness

Het internationale innovatieve bedrijfsleven treft elkaar jaarlijks op Fruit Logistica. Er zijn volop nieuwe en innovatieve producten te zien; van nieuwe milieuvriendelijke verpakkingen en technologieën tot nieuwe fruitrassen. Daarnaast biedt de beurs inzicht in de agribusiness en verwachte trends en ontwikkelingen op dit terrein. De beurs is ook bij uitstek een podium om (nieuwe) producten en innovaties onder de aandacht te brengen van een wereldwijd publiek.

 

 

Nieuwsarchief