Nieuws.jpg

Persberichten Nieuwsarchief

6 november 2012

Uitkeringsfraude in Geldermalsen opgespoord

Het team Sociale Recherche van Regio Rivierenland in Tiel heeft procesverbaal opgemaakt tegen een 49-jarige vrouw en een 49-jarige man beiden uit Geldermalsen in verband met uitkeringsfraude. De vrouw ontving vanaf mei 2008 tot en met mei 2012 ten onrechte een bijstandsuitkering. Tenlastelegging tegen de vrouw is valsheid in geschrift, tegen de man heling.

De vrouw ontving vanaf januari 1988 een bijstandsuitkering voor een alleenstaande ouder van de gemeente Geldermalsen. Uit onderzoek van het team Sociale Recherche van Regio Rivierenland is gebleken, dat de vrouw en de man samenwoonden op haar adres. Deze gezamenlijke huishouding werd door de vrouw niet doorgegeven aan de sociale dienst van de gemeente Geldermalsen, waardoor zij ten onrechte een bijstandsuitkering ontving. Door toedoen van de vrouw en de man werd de gemeente Geldermalsen benadeeld tot een bruto bedrag van ruim € 67.500 en zal dit bedrag terugvorderen.

Het proces-verbaal is inmiddels naar de officier van justitie gezonden die vervolgens over verdere vervolging zal beslissen.

Contactgegevens


De contactgegevens betreffende het onderwerp in het persbericht vindt u onder elk persbericht.

Voor algemene vragen kunt u contact opnemen met:
Karin Giesen of Marijke Toorman
(Communicatie Regio Rivierenland)

e: info@regiorivierenland.nl
t: (0344) 63 85 55

Nieuwsarchief