Nieuws.jpg

Persberichten Nieuwsarchief

5 november 2012

Uitkeringsfraude in Buren opgespoord

Het team Sociale Recherche van Regio Rivierenland in Tiel heeft procesverbaal opgemaakt tegen een 34-jarige vrouw uit Buren en een 37-jarige man uit Tiel in verband met uitkeringsfraude. De vrouw ontving vanaf januari 2011 tot en met juni 2012 ten onrechte een bijstandsuitkering van de sociale dienst van de gemeente Buren. Tenlastelegging tegen de vrouw is valsheid in geschrift, tegen de man heling. In dit onderzoek werd ook tegen een 56-jarige vrouw uit de gemeente Tiel proces-verbaal opgemaakt wegens medeplichtigheid.

Uit onderzoek van het team Sociale Recherche van Regio Rivierenland is gebleken dat de vrouw samenwoonde met haar man van wie zij in augustus 2011 was gescheiden. De man had zich in laten schrijven op het adres van een kennis, de 56-jarige vrouw in Tiel, maar woonde in werkelijkheid nog steeds bij zijn vrouw. Deze gezamenlijke huishouding werd niet doorgegeven aan de sociale dienst van de gemeente Buren, waardoor de vrouw ten onrechte een bijstandsuitkering ontving.

Door toedoen van de man en de vrouw werd de gemeente Buren benadeeld tot een bruto bedrag van ruim € 22.250 en zal dit bedrag ook terugvorderen. Het proces-verbaal is inmiddels naar de officier van justitie gezonden, die vervolgens over verdere vervolging zal beslissen.

Contactgegevens


De contactgegevens betreffende het onderwerp in het persbericht vindt u onder elk persbericht.

Voor algemene vragen kunt u contact opnemen met:
Karin Giesen of Marijke Toorman
(Communicatie Regio Rivierenland)

e: info@regiorivierenland.nl
t: (0344) 63 85 55

Nieuwsarchief