Nieuws.jpg

Nieuwsarchief

24 oktober 2012

Uitkeringsfraude Bommelerwaard opgespoord

Het team Sociale Recherche van Regio Rivierenland in Tiel heeft procesverbaal opgemaakt tegen een 26-jarige vrouw en een 31- jarige man uit Zaltbommel in verband met uitkeringsfraude. De vrouw ontving gedurende verschillende perioden in haar uitkeringsperiode ten onrechte een uitkering. Tenlastelegging tegen de vrouw is valsheid in geschrift en tegen de man heling.

De vrouw ontving vanaf september 2008 een bijstandsuitkering van de sociale dienst Bommelerwaard. Uit onderzoek van het team Sociale Recherche van Regio Rivierenland is gebleken, dat de vrouw en de man sinds juli 2011 samenwonen op het adres van de vrouw. Daarbij zijn tijdens de uitkeringsperiode inkomsten ontvangen uit autohandel die niet werden opgegeven. Deze gezamenlijke huishouding en de inkomsten uit autohandel werden niet doorgegeven aan de sociale dienst Bommelerwaard, waardoor de vrouw ten onrechte een bijstandsuitkering ontving.

Door toedoen van de vrouw en de man werd de sociale dienst Bommelerwaard benadeeld tot een bruto bedrag van ruim € 19.900. Dit bedrag wordt teruggevorderd.

Het proces-verbaal is inmiddels naar de officier van justitie gezonden, die vervolgens over verdere vervolging zal beslissen.

Contactgegevens

Binnenkort meer.

Nieuwsarchief