Nieuws.jpg

Nieuwsarchief

17 juli 2018

Marktconsultaties voor aanleg breedbandnetwerk in buitengebied regio Rivierenland

glasvezel-zonder-tekst-500.jpg

Regio Rivierenland bereidt als eerste Nederlandse regio de aanleg van een (glasvezel) breedbandnetwerk in het gehele buitengebied van de regio voor. In voorbereiding op de aanbesteding wil Regio Rivierenland geïnteresseerde ondernemingen op de hoogte stellen van twee marktconsultaties die hierop betrekking hebben.

Deze marktconsultaties zijn op www.TenderNed.nl gepubliceerd en betreffen:

1. ontwerp en aanleg, onderhoud en beheer van een passief breedbandnetwerk.
2. levering van diensten over dit passief breedbandnetwerk.

Via de volgende directe links naar Tenderned kunt u meer informatie krijgen over de consultaties:

  1. https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/141765
  2. https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/141847


Achtergrondinformatie
De samenwerkende gemeenten van Regio Rivierenland startten enige tijd geleden een project om snel internet in het gehele buitengebied van de regio te waarborgen. Op circa 12.000 adressen konden marktpartijen desgevraagd geen snel internet garanderen. Daarom onderzocht Regio Rivierenland namens de gemeenten of zij zelf een (glasvezel) breedbandnetwerk aan zouden kunnen leggen. Een belangrijke voorwaarde om als overheid een breedbandnetwerk te mogen aanleggen, is goedkeuring van de Europese Commissie (EC). Deze goedkeuring is inmiddels verkregen: Regio Rivierenland is de allereerste Nederlandse regio die toestemming heeft gekregen van de EC om een (glasvezel) breedbandnetwerk aan te leggen.

Meer informatie
Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Hans Van Valkenburg van Regio Rivierenland via inkoop@regiorivierenland.nl of 0344 63 85 75.

Contactgegevens

Binnenkort meer.

Nieuwsarchief