Nieuws.jpg

Persberichten Nieuwsarchief

20 september 2012

Steeds meer activiteiten in de Opvoedweek

Van 1 tot en met 7 oktober vindt voor de tweede keer de Opvoedweek Rivierenland plaats. Na het succes van de opvoedweek van vorig jaar besloten de tien Centra voor Jeugd en Gezin (CJG’s) in Rivierenland om ook dit jaar weer een opvoedweek te organiseren.

Tijdens de Opvoedweek Rivierenland vinden in de gemeenten Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Maasdriel, Neerijnen, Neder-Betuwe, Tiel, West Maas en Waal en Zaltbommel allerlei activiteiten plaats die te maken hebben met opvoeden en opgroeien.

Ondersteuning bij opvoeden en opgroeien
Het doel van deze week is om inwoners en organisaties in Rivierenland in contact te laten komen met de vele initiatieven die hen ondersteunen bij opvoeden en opgroeien. Op die manier willen de CJG’s opvoeden en opgroeien bespreekbaar maken. In de Opvoedweek organiseren scholen, CJG’s en organisaties en instellingen op het gebied van opvoeden en opgroeien allerlei activiteiten voor ouders, opvoeders, kinderen en jongeren en professionals.

Activiteitenkalender
Er is een speciale website over de Opvoedweek 2012: opvoedweekrivierenland.nl. Daarop staat een activiteitenkalender met activiteiten die in de opvoedweek plaatsvinden. Bijvoorbeeld een bijeenkomst over peutergedrag, een workshop Luister naar de verschillen , een lezing van de bekende orthopedagoog, een koffieochtend voor ouders of een oppascursus voor jongeren.

Aanmelden activiteit
Organisaties kunnen nog steeds via de website een activiteit voor de Opvoedweek aanmelden. Ga daarvoor naar www.opvoedweekrivierenland.nl en klik op ‘aanmelden’. In de tweede week van september verschijnt er een huis-aan-huiskrant over het CJG en de Opvoedweek Rivierenland.

Wedstrijd Raad het geluid!
Speciaal voor de opvoedweek is er de wedstrijd Raad het geluid. Luister op de website opvoedweekrivierenland.nl naar het geluidsfragment en mail je antwoord naar info@cjgrivierenland.nl . Je maakt kans op een cadeaubon van € 50,00. Je kunt je mail met het antwoord tot 23 september opsturen. De prijsuitreiking vindt plaats in de Opvoedweek van 1 tot en met 7 oktober 2012.

------------------------------------

Noot voor de redactie:
Voor meer in formatie kunt u contact opnemen met de CJG-coördinator van de opvoedweek, de heer Ron Slot, tel 06-10208549 of e-mail r.slot@geldermalsen.nl.

Contactgegevens


De contactgegevens betreffende het onderwerp in het persbericht vindt u onder elk persbericht.

Voor algemene vragen kunt u contact opnemen met:
Karin Giesen of Marijke Toorman
(Communicatie Regio Rivierenland)

e: info@regiorivierenland.nl
t: (0344) 63 85 55

Nieuwsarchief