Nieuws.jpg

Nieuwsarchief

14 februari 2017

Supermarktketen Plus reorganiseert haar logistiek in de regio Rivierenland

Plus.jpg

Supermarktketen Plus laat haar huidige vier distributiecentra voor houdbare producten in 2020 plaatsmaken voor één centraal, volledig gemechaniseerd distributiecentrum binnen de Logistieke Hotspot Rivierenland: in Tiel.

Werkgelegenheid
De supermarktketen heeft in totaal elf mogelijke locaties onderzocht, maar gekozen voor Tiel vanwege de centrale ligging in Nederland. Dit is goed nieuws voor de werkgelegenheid in Rivierenland, want van de huidige 435 fte’s die werkzaam zijn in de vier distributiecentra kunnen er 175 mee naar de nieuwbouw. Er komen dus veel banen beschikbaar.

Uitvoeringsprogramma
Het uitvoeringsprogramma van ons Regionaal Ambitiedocument 2016-2020 heeft een opgave Ruimtelijk Ontwikkelings Bedrijf (ROB). We hebben daarbinnen afgesproken dat we het Regionaal Aquisitie Punt (RAP) verder willen doorontwikkelen. Het RAP is in 2013 opgericht met als eerste hoofdtaak het gezamenlijk oppakken van de acquisitie en vestigingsvraagstukken in de gehele regio. Dat het RAP goed werkt, bewijst dit nieuws dat Plus haar distributiecentrum in Rivierenland vestigt.

Omvang
Plus heeft een kavel van 9,3 hectare op industrieterrein Medel in Tiel gekocht. Het nieuwe distributiecentrum wordt 41.000 vierkante meter groot. Er kan daarnaast nog voor 80.000 vierkante meter aan uitbreiding worden bijgebouwd. Bij het ontwerp wordt vooral ook in de hoogte ruimte gewonnen om zo de vrijwel volledige mechanisatie van de logistieke operatie mogelijk te maken.

Duurzaamheid
Verder moet het nieuwe distributiecentrum ook op het gebied van duurzaamheid een stap vooruit zijn. Dat gaat met name tot uiting komen in materiaalgebruik, de warmteterugwinning en waterhuishouding.

Verhuizing noodzakelijk
De verhuizing is een noodzakelijke ontwikkeling om de concurrentiepositie van Plus in de toekomst veilig te kunnen stellen. Zonder een goede achterkant kun je niet competitief zijn, volgens algemeen directeur Brouwer. Logistiek directeur Rowell Versleijen stelt dat de opening van het nieuwe distributiecentrum een kostenbesparing van ongeveer 33% oplevert. De keten sluit vier regionale distributiecentra: in Hendrik-Ido-Ambacht, Midden-Beemster, Haaksbergen en Ittervoort.

Uw bedrijf ook in Rivierenland?
Bent u (mogelijk) geïnteresseerd om uw bedrijf te vestigen binnen de Logistieke Hotspot Rivierenland of wilt u meer specifieke informatie opvragen omtrent de diverse vestigingslocaties? Neem dan contact op met het Regionaal Acquisitiepunt Rivierenland (RAP) via telefoonnummer 088 - 73 30 100.

 

Contactgegevens

Binnenkort meer.

Nieuwsarchief