Nieuws.jpg

Speerpunt Agribusiness Nieuwsarchief

28 september 2016

Speerpuntvoorzitter Agribusiness opent Landelijke Appelplukdag

Landelijke Appelplukdag 2016.jpg

Zaterdag 24 september was de Landelijke Appelplukdag; iedereen kon een kijkje komen nemen in de boomgaard en zelf appels plukken. Onder een stralende zon opende onze speerpuntvoorzitter Agribusiness, de heer Thomas Steenkamp, deze bijzondere dag. 

Speerpunt Agribusiness
Wie Rivierenland zegt, zegt fruit. Niet voor niets is agribusiness voor ons een belangrijk speerpunt. Het maakt onderdeel uit van ons Ambitiedocument 2016-2020, dat onze tien samenwerkende gemeenten hebben opgesteld. Tuinbouw/fruitteelt is niet alleen een belangrijke economische activiteit van en voor onze regio, maar het genereert ook werkgelegenheid en zorgt voor een mooie, beleefbare omgeving. En die levert weer een bijdrage aan ons toeristisch-recreatieve product. Speerpuntvoorzitter Steenkamp: “Rivierenland is als regio een gebied waar veel te beleven is. Wij zoeken nadrukkelijk de verbinding met de samenleving.”

Passie delen met consumenten
De heer Steenkamp, ook burgemeester van de gemeente West Maas en Waal, vulde zijn appelpluktas in de Dreumelse boomgaard van Marc André de la Porte, naast fruitteler ook eigenaar van Landwinkel Bloeiend Merm en voorzitter van Fruitpact, een onderdeel van Greenport Gelderland. Tijdens de Appelplukdag kreeg iedereen volop de gelegenheid om zijn fruittelersbedrijf te ervaren. De branchevereniging Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) ondersteunde de fruittelers hierin. Marc André de la Porte: “Wij willen onze passie voor de teelt en onze producten delen met de consumenten en hen laten zien hoe trots we zijn op onze appels en peren.”

Kansen voor toerisme
Dat agribusiness kansen biedt voor het toerisme in onze regio bewijst ondernemer Marc André de la Porte: “Wij hebben naast de boomgaard ook een landwinkel en bieden een bezoek in combinatie met fietsroutes aan. Zo beleef je onze mooie regio nóg beter.” Dit maakt het initiatief van De la Porte tot één van de succesvolle voorbeelden van de agro-toeristische verbreding in Rivierenland en inspirerend voor andere bedrijven in onze regio.

Meer fruitnieuws in oogstmaand september: Regio Rivierenland-voorzitter Hans Beenakker neemt eerste kist Hollands fruit in ontvangst

Nieuwsarchief