Nieuws.jpg

Speerpunt Agribusiness Nieuwsarchief

23 september 2016

Regio Rivierenland-voorzitter neemt eerste kist Hollands fruit in ontvangst

Hans Beenakker ontvangt eerste kistje Hollands fruit.jpg

Fruit en agrarische successen zijn heel belangrijk voor ons regionale, economische Speerpunt Agribusiness. September is de oogstmaand en in dat kader nam onze voorzitter Hans Beenakker op 15 september de eerste kist met Hollandse appels en peren in ontvangst. 

Lekkere appels en peren uit Rivierenland
Hans Beenakker kreeg De Elstar-appels en Conference-Peren uit handen van Marc André de la Porte, NFO-bestuurslid en fruitteler uit Dreumel. Ze waren versgeplukt en uit zijn eigen bedrijf. Dankzij de mooie nazomer smaken de appels en peren dit jaar extra lekker. Wethouder van Neerijnen en Fruitcorso-voorzitter Rian Verwoert mocht daarbij aan de vooravond van het Fruitcorso natuurlijk ook niet ontbreken. NFO staat voor Nederlandse Fruittelers Organisatie en is de belangenbehartiger voor de fruitteelt in Nederland. 

Speerpunt Agribusiness
Agribusiness is één van de speerpunten van Regio Rivierenland. Als ambitie voor dit Speerpunt hebben wij gesteld dat onze tuinbouw nóg meer toonaangevend in Europa wordt. Daarbij is er ook kruisbestuiving met onze andere Speerpunten: Economie & Logistiek en Recreatie & Toerisme. De Rivierenlandse tuinbouw maakt onze regio zeer aantrekkelijk als gebied om te recreëren en onze economische groei is ook gebaat bij een succesvolle, toonaangevende agribusiness.

Landelijke Appelplukdag
Zelf proeven van de Rivierenlandse appels? Op 24 september is de Landelijke Appelplukdag en kan iedereen zelf appels komen plukken en proeven in een boomgaard in de buurt. De organisatie hiervan is in handen van de fruittelers en van branchevereniging NFO.

Foto (NFO): Marc André de la Porte (links) overhandigt tegen de achtergrond van de fruitmozaïken in Tiel het eerste kistje Hollandse appels en peren aan Hans Beenakker. Rian Verwoert (rechts) mag zich ook verheugen op het Rivierenlandse fruit. 

Nieuwsarchief