Nieuws.jpg

Bestuur & Organisatie Nieuwsarchief

12 april 2016

Wijzigingen in ons Algemeen en Dagelijks Bestuur

AB_LR.jpg

Zowel in ons Algemeen Bestuur (AB) als ons Dagelijks Bestuur (DB) is de samenstelling gewijzigd.

Foto boven: het Algemeen Bestuur van Regio Rivierenland
Het AB bestaat uit de volgende leden, v.l.n.r.: Henny van Kooten, burgemeester Maasdriel, Kees Veerhoek, burgemeester Neder-Betuwe, Roland van Schelven, burgemeester Culemborg (voorzitter), Thomas Steenkamp, burgemeester West Maas en Waal, Loes van Ruijven, burgemeester Lingewaal, Jan de Boer, burgemeester Buren, Miranda de Vries, burgemeester Geldermalsen, Harry de Vries, waarnemend burgemeester Neerijnen, Hans Beenakker, burgemeester Tiel (vicevoorzitter), Huub van Oorschot, wethouder Culemborg, Ilona van Wamel, secretaris, Kees Zondag, wethouder Zaltbommel (niet op de foto).

Wijzigingen
De afgelopen maand nam het AB afscheid van Rian Verwoert (Neerijnen) als DB- en AB-lid en van Loes van Ruijven (waarnemend burgemeester Neerijnen) als AB-lid. Hun vervangers zijn Henny van Kooten (Maasdriel) en Harry de Vries (Neerijnen).

Nieuw lid AB
Loes van Ruijven was de afgelopen (ruim) twee jaar naast burgemeester van Lingewaal ook waarnemend burgemeester van Neerijnen. Ze zou dit een jaar doen, maar deze periode werd daarna met tweemaal een half jaar verlengd. Ze wil meer ruimte voor vrije tijd en dus moest er voor die gemeente een nieuwe afgevaardigde in het AB worden benoemd. Dit is Harry de Vries geworden, de nieuwe waarnemend burgemeester van Neerijnen.


Het DB van Regio Rivierenland
Het Dagelijks Bestuur van Regio Rivierenland

Het DB bestaat uit de volgende leden, v.l.n.r.: Roland van Schelven, burgemeester Culemborg (voorzitter), Ilona van Wamel, secretaris, Jan de Boer, burgemeester Buren (voorzitter regionaal speerpuntberaad Recreatie & Toerisme), Henny van Kooten, burgemeester Maasdriel (voorzitter regionaal speerpuntberaad Economie & Logistiek), Hans Beenakker, burgemeester Tiel (vicevoorzitter, voorzitter regionaal speerpuntberaad Agribusiness), Kees Zondag (niet op de foto), wethouder Zaltbommel (portefeuillehouder Contractgestuurde Dienstverlening en Bedrijfsvoering)

Nieuw lid DB
Henny van KootenHet AB heeft burgemeester Henny van Kooten van Maasdriel benoemd als de opvolger van Neerijnens wethouder Rian Verwoert.

 

 

 

Roland van Schelven en Rian VerwoertRian Verwoert nam afscheid vanwege een veranderde samenstelling van het college in de gemeente Neerijnen. Hij was naast DB- en AB-lid van de Regio tevens voorzitter van het regionale speerpuntberaad Economie en Logistiek.

 

 

Nieuwsarchief