Nieuws.jpg

Nieuwsarchief

30 november 2015

Het platteland vindt zichzelf opnieuw uit

Overhandiging boek.jpg
Op 11 november reikte Shah Sheikkariem, directeur Contractgestuurde Dienstverlening van Regio Rivierenland, het boek ‘De Toekomst van het Platteland' uit aan Jonathan van Diemen namens de commissie Ruimte en Wonen van de VNG. Dit gebeurde tijdens de VNG-bijeenkomst ‘Landelijk Gebied voor Bestuurders’.

Hoofdconclusie: trek naar het platteland
Een hoofdconclusie uit het boek is dat het platteland zich opnieuw aan het uitvinden is en uitzicht heeft op een nieuwe toekomst. Nu al is het platteland in trek bij startende internetondernemers en MKB'ers. Ook jongeren trekken in verschillende Europese landen, vaak uit financiële overwegingen, weer naar demografische krimpgebieden, waar de huizenprijzen en de kosten van levensonderhoud nog te behappen zijn.

Betrokkenheid VNG
Sheikkariem schreef dit boek samen met Adjiedj Bakas. Al bij de voorbereiding ervan toonde de VNG interesse; voorzitter VNG Jan van Zanen schreef het voorwoord. Tijdens de VNG-bijeenkomst was Sheikkariem ook keynote speaker waarvan het thema ‘Digitale bereikbaarheid van het platteland’ was.

Brussel en Tweede Kamer
De belangstelling voor het boekwerk is groot, mede omdat Nederland en Europa voor het grootste deel uit platteland bestaan en er veel aandacht is voor dit onderwerp. Op uitnodiging hield Shah Sheikkariem in oktober een lezing op de Open Days in Brussel. Hij heeft daarbij het boek aan Europarlementarier Annie Schreijer-Pierik aangeboden. Vorige maand boden Sheikkariem en Bakas het boek ook aan in het gebouw van de Tweede Kamer aan Helma Lodders (lid Tweede Kamer voor de VVD). Zij had Contractgestuurde Dienstverlening hiervoor uitgenodigd.

Meer informatie?
Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Shah Sheikkariem, e-mail sheikkariem@regiorivierenland.nl, telefoon (0344) 63 85 60.

Bekijk de samenvatting van het boek 'De Toekomst van het Platteland' van Shah Sheikkariem en Adjiedj Bakas.

 

Contactgegevens

Binnenkort meer.

Nieuwsarchief