Nieuws.jpg

Persberichten Nieuwsarchief

8 september 2015

Regio Rivierenland informeert raadsleden over breedband in heel de regio

Raadsbijeenkomst-breedband_.jpg
Op maandagavond 7 september woonden raadsleden van de tien samenwerkende gemeenten van Regio Rivierenland een informatieavond bij over de inspanningen van Regio Rivierenland om toekomstvast breedbandinternet achter elke voordeur in Rivierenland te krijgen. Om meteen – letterlijk – de verbinding te leggen met het onderwijs (een grote belanghebbende van breedband), vond de bijeenkomst plaats bij ROC Rivor in Tiel en werd hij ondersteund door studenten van diverse opleidingen.
Het streven: vanaf 2016 start met aanleg breedband
Het team Onderzoek en Ontwikkeling (O&O) van de dienst Contractgestuurde Dienstverlening van Regio Rivierenland is in onze regio voortvarend bezig om een realistisch, toekomstvast en betaalbaar breedbandplan te ontwikkelen. Met dit door gemeenten en provincie gesteunde project is Rivierenland één van de snelst ontwikkelende regio's in Gelderland op het gebied van het verglazen van breedband in met name de buitengebieden. Het streven is om vanaf 2016 te starten met de feitelijke aanleg van het netwerk. Dit zullen wij doen in partnerschap met kabel- en telecombedrijven, overheden, het onderwijs, het bedrijfsleven, provincie Gelderland en natuurlijk met onze gemeenteraden.

Nut, noodzaak en kansen van breedband
Wij behoren met onze inspanningen tot de koplopersgroep. Tijdens de avond hoorden de raadsleden alles over het nut en de noodzaak van breedband in onze regio en de inspanningen die zijn en zullen worden gepleegd om het voor iedereen in regio Rivierenland te realiseren. Cees Brouwer, bestuursvoorzitter van het ROC Rivor, onderstreepte dit verhaal door duidelijk te maken hoe belangrijk breedband is voor de ontwikkeling van het onderwijs en diensten. Tijdens plenaire sessies over de technische, financiële en juridisch aspecten op lokaal, regionaal, provinciaal, nationaal en internationaal (Brussel) niveau konden de raadsleden in kleine groepen hun vragen stellen en met elkaar van gedachten wisselen. De presentaties en interactieve deelsessies konden rekenen op veel interesse en betrokkenheid van de aanwezige raadsleden. Vanzelfsprekend zullen er meer informatieve momenten worden georganiseerd in de (nabije) toekomst over de voortgang en impact van de realisatie van breedband in heel Rivierenland.

Live broadcast en Twitter
Tijdens de bijeenkomst stond interactiviteit voorop, niet alleen ‘analoog’ (de gesprekken die werden gevoerd), maar ook digitaal. Studenten van  het ROC Rivor maakten filmopnames, er was een live broadcast op een scherm in de aula waarop ook een Twitter-feed te zien was. Door #breedbandrivierenland in hun tweets te gebruiken, werden de berichten van de raadsleden direct uitgezonden via het scherm.

Meer weten?
Zie hiervoor ook de documentaire en folder [http://www.regiorivierenland.nl/diensten-speerpunten-onderwerpen/wat-betekent-breedband-voor-rivierenland].

Foto: Stan Herms, Regionaal Projectleider Breedband van Regio Rivierenland, vertelt de raadsleden over de vorderingen die zijn gemaakt om breedband te realiseren in de tien gemeenten van Rivierenland (foto: WolLöf Communicatie BNO).

- Einde persbericht -


Perscontact (niet ter publicatie)
ing. C.P.S. (Stan) Herms
Regionaal Projectleider Breedband
Telefoon (0344) 63 85 73
E-mail herms@regiorivierenland.nl

Contactgegevens


De contactgegevens betreffende het onderwerp in het persbericht vindt u onder elk persbericht.

Voor algemene vragen kunt u contact opnemen met:
Karin Giesen of Marijke Toorman
(Communicatie Regio Rivierenland)

e: info@regiorivierenland.nl
t: (0344) 63 85 55

Nieuwsarchief