Nieuws.jpg

Contractgestuurde Dienstverlening Nieuwsarchief

21 september 2015

Regio Rivierenland lanceert Regiobarometer

Van Oorschot en Schouten_lancering Regiobarometer-lr.jpg
De Regiobarometer is live! Deze online tool geeft in één oogopslag inzicht in de thema’s die in onze regio spelen. Hij werd gelanceerd tijdens de raadsinformatieavond over Breedband op 7 september. Gedeputeerde Bea Schouten en wethouder Huub van Oorschot drukten letterlijk op de knop om de website live te zetten.

Klik hier om naar de Regiobarometer te gaan.

Regiobarometer brengt alles samen
De Regiobarometer is een initiatief van Regio Rivierenland en de provincie Gelderland. Hij is ingericht door Team Onderzoek &Ontwikkeling van de dienst Contractgestuurde Dienstverlening. Het is een transparant, voor iedereen toegankelijk online systeem dat inzichtelijk maakt hoe de regio ervoor staat. Het is dé bron van informatie betreffende de stand van zaken van de thema’s en speerpunten en levert waardevolle input voor de toekomst. In de Regiobarometer wordt alles samengebracht. Projectleider Joep Schalkx verzorgde een demonstratie en toonde een aantal statistieken over demografie, sociaaleconomische gezondheidsverschillen en de agribusiness. Focus

In de Regiobarometer zijn op dit moment zes thema’s opgenomen: demografie, arbeidsmarkt, sociaaleconomische gezondheidsverschillen, economie en logistiek, agribusiness, recreatie en toerisme. Hierbij ligt de focus op de speerpunten Agribusiness, Economie & Logistiek en Recreatie & Toerisme. Hiervoor wordt onder andere gebruik gemaakt van bestaande data van het onderzoeksbureau van de provincie, het CBS en de GGD.

Doorontwikkelen
Voordat ze op de knop drukten om de website te lanceren, spraken provincie Gelderland-gedeputeerde Bea Schouten en wethouder Huub van Oorschot de raadsleden toe. “De Regiobarometer is de basis voor verdere afspraken,” zei Bea Schouten, “er is veel werk van gemaakt en ik wil Regio Rivierenland een pluim geven, het is goed voor de samenwerking. We gaan verder aanscherpen.” Huub van Oorschot onderschreef dat: “We gaan zeker doorontwikkelen en ook per gemeente de meest recente gegevens verschaffen. Wij zijn de eerste Regio in Gelderland die dit doen lopen voorop in Nederland. Veel lof ook voor de projectleider!”

Meer weten?
Klop aan bij Joep Schalkx (foto), projectleider Regiobarometer en Beleidsadviseur Team Onderzoek & Ontwikkeling, telefoon (0344) 63 85 29, e-mail schalkx@regiorivierenland.nl

 

Nieuwsarchief