Nieuws.jpg

Nieuws

8 september 2015

Regio Rivierenland informeert raadsleden over breedband in heel de regio

Raadsbijeenkomst breedband_RR_LR_07092015.jpg
Op maandagavond 7 september woonden raadsleden van de tien samenwerkende gemeenten van Regio Rivierenland een informatieavond bij over de inspanningen van Regio Rivierenland om toekomstvast breedbandinternet achter elke voordeur in Rivierenland te krijgen.

Locatie
Om meteen - letterlijk - de verbinding te leggen met het onderwijs (een grote belanghebbende van breedband), vond de bijeenkomst plaats bij ROC Rivor in Tiel en werd hij ondersteund door studenten van diverse opleidingen.

Het streven: vanaf 2016 start met aanleg breedband

Het team Onderzoek en Ontwikkeling (O&O) van de dienst Contractgestuurde Dienstverlening van Regio Rivierenland is in onze regio voortvarend bezig om een realistisch, toekomstvast en betaalbaar breedbandplan te ontwikkelen. Met dit door gemeenten en provincie gesteunde project is Rivierenland één van de snelst ontwikkelende regio's in Gelderland op het gebied van het verglazen van breedband in met name de buitengebieden. Het streven is om vanaf 2016 te starten met de feitelijke aanleg van het netwerk. Dit zullen wij doen in partnerschap met kabel- en telecombedrijven, overheden, het onderwijs, het bedrijfsleven, provincie Gelderland en natuurlijk met onze gemeenteraden.

Nut, noodzaak en kansen van breedband
Wij behoren met onze inspanningen tot de koplopersgroep. Tijdens de avond hoorden de raadsleden alles over het nut en de noodzaak van breedband in onze regio en de inspanningen die zijn en zullen worden gepleegd om het voor iedereen in regio Rivierenland te realiseren. Cees Brouwer, bestuursvoorzitter van het ROC Rivor, onderstreepte dit verhaal door duidelijk te maken hoe belangrijk breedband is voor de ontwikkeling van het onderwijs en diensten. Tijdens plenaire sessies over de technische, financiële en juridisch aspecten op lokaal, regionaal, provinciaal, nationaal en internationaal (Brussel) niveau konden de raadsleden in kleine groepen hun vragen stellen en met elkaar van gedachten wisselen. De presentaties en interactieve deelsessies konden rekenen op veel interesse en betrokkenheid van de aanwezige raadsleden. Vanzelfsprekend zullen er meer informatieve momenten worden georganiseerd in de (nabije) toekomst over de voortgang en impact van de realisatie van breedband in heel Rivierenland.

Inzet ROC Rivor-studenten
De bijeenkomst werd mede mogelijk gemaakt dankzij de inzet van een tiental studenten van ROC Rivor. Gastvrouwen van de opleiding Managementassistent/ Directiesecretaresse ontvingen en begeleidden de bezoekers naar de aula. Daar waren tevens studenten van de opleiding Medewerker Recreatie en Evenementenorganisatie actief om bezoekers kort te interviewen met de Incrowdapp. Deze video-interviews werden direct daarna weergegeven op een scherm in de aula. Om ervoor te zorgen dat de techniek achter deze app goed werkte, waren studenten van de opleiding ICT-beheerder ter plekke voor de juiste ondersteuning. De avond zelf werd op video vastgelegd door een student van de opleiding Mediavormgeving. Op het scherm was ook een Twitter-feed te zien. Door #breedbandrivierenland in hun tweets te gebruiken, werden de berichten van de raadsleden direct uitgezonden via het scherm.

Meer weten?
Zie hiervoor ook de documentaire en folder


Foto: Stan Herms, Regionaal Projectleider Breedband van Regio Rivierenland, vertelt de raadsleden over de vorderingen die zijn gemaakt om breedband te realiseren in de tien gemeenten van Rivierenland (foto: WolLöf Communicatie BNO).

Contactgegevens

Contactgegevens vindt u onder elk persbericht.

Voor algemene vragen kunt u contact opnemen met:
Marijke Toorman
(Communicatie Regio Rivierenland)

e: mtoorman@regiorivierenland.nl
t: (0344) 63 85 55

 

Nieuwsarchief