Nieuws.jpg

Nieuwsarchief

20 juli 2015

RMC helpt 80% jongeren zonder startkwalificatie alsnog aan papiertje

Coach en jij.jpg

Vijf jaar na de start van 'Coach en jij!' van het RMC laten de cijfers zien dat 80% van alle jongeren zonder startkwalificatie dankzij het project alsnog een kwalificatie heeft behaald of weer op school zit om het te behalen.

Over Coach en jij!  
Met Coach en jij! helpt het RMC jongeren tussen de 18 en 23 jaar die zonder startkwalificatie van school zijn gegaan alsnog aan zo’n kwalificatie. Daarvoor zetten de trajectbegeleiders en coaches van het project zich volledig in. De cijfers zijn vóór de examenuitslagen van 2015 zijn verwerkt in het systeem, dus mogelijk hebben inmiddels nóg meer jongeren hun papiertje behaald. 

Primaire doelstelling gehaald

Het resultaat van 80% komt overeen met 102 Rivierenlandse jongeren. Met 102 van de 128 jongeren heeft het RMC met Coach en jij! de primaire doelstelling behaald. Een deel van de resultaten kan pas na een paar jaar worden opgetekend. Soms lijkt een traject namelijk in eerste instantie voor een jongere te mislukken, terwijl hij of zij meer tijd nodig heeft en het later toch weer oppakt. Het kortste traject duurde 2 dagen en het langste 1000. Gemiddeld duurt een traject 191 dagen. De registratie gebeurt zorgvuldig. Bovendien wordt het registratiesysteem van het RMC door het ministerie van Onderwijs (DUO) zelf voorzien van informatie.

Coach en jij werkt!
Naast Coach en jij! is er sinds 2014 het project Coach en jij werkt! Hiervan is het doel om jongeren optimaal in het arbeidsproces te laten instromen. Dit gebeurt door kosteloze, vrijwillige, maar niet vrijblijvende coaching door geselecteerde en goed getrainde vrijwilligers. Van alle jongeren die deelnemen aan dit project is inmiddels 84% succesvol gecoacht, wat overeenkomt met 19 jongeren.

Klik hier voor meer informatie over het team RMC Rivierenland.

Contactgegevens

Binnenkort meer.

Nieuwsarchief