Nieuws.jpg

Speerpunt Logistieke Hotspot Nieuwsarchief

17 juli 2015

Gedeputeerde Scheffer: goede indruk van logistieke ambities regio Rivierenland

Scheffers en Van Maanen.jpg

Met een positie in de top-5 van Nederlands beste logistieke hotspots staat Rivierenland goed op de kaart. Gedeputeerde Scheffer bezocht onze regio om kennis te nemen van onze logistieke ambities en ontwikkelingen. 

FotoDe heer Scheffer en wethouder Van Maanen op bedrijventerrein West Betuwe in Geldermalsen. 

Goede indruk van logistieke ambities Rivierenland

Regio Rivierenland bekleedt inmiddels de 5e plek in de landelijke Logistieke Hotspot top-20 en is daarmee dit jaar de hoogste stijger. Michiel Scheffer, gedeputeerde Economie van de provincie Gelderland, ervoer tijdens zijn bezoek de redenen waarom en concludeerde aan het einde van de dag dat hij in relatief korte tijd een goede indruk heeft gekregen van onze ambities. 

Rivierenland bouwt aan (inter)nationaal netwerk

De gezamenlijke inzet van overheden, bedrijfsleven en onderwijs in de Logistieke Hotspot Rivierenland werpt zijn vruchten af; er is een toenemende nationale en internationale belangstelling voor de regio. Om een indruk te krijgen, ging het bezoek van de heer Scheffer van start bij H&S Coldstores in Beneden Leeuwen. Hier verzorgde vestigingsleider Dick van der Laar een rondleiding waarbij hij vol passie sprak over zijn vak, bedrijf en de branche. Een delegatie van bestuurders en ambtenaren uit de Regio vergezelde hem.

Rondetafelgesprek over ambities
Onder leiding van Peter Smaal en Jan Looman, projectleiders van de Logistieke Hotspot Rivierenland, volgde een rondetafelgesprek over de logistieke ambities van de regio. Al snel werd de koppeling gelegd naar de programmering van bedrijventerreinen en de herstructurering van verouderde terreinen. De discussie leidde tot het maken van vervolgafspraken op meerdere fronten.

Presentatie op bedrijventerrein West Betuwe
Vanuit Beneden Leeuwen leidde het werkbezoek - via een rondrit over bedrijventerrein Medel in Tiel - naar Geldermalsen. Onder het genot van diverse streekproducten verzorgde de gemeente Geldermalsen een presentatie op en over het bedrijventerrein West Betuwe. Dit terrein is zeer recent geherstructureerd, onder meer met inzet van financiële steun van de provincie. Wethouder Van Maanen lichtte toe dat de wegen en verlichting zijn verbeterd en de openbare ruimte heringericht.

Samenwerken met ondernemers aan plannen
Ook werd stilgestaan bij het bedrijventerrein de Oude Waag. Hier werkt de gemeente Geldermalsen samen met de ondernemers aan plannen voor een toekomstige herstructurering. Ter illustratie en als afsluiter vertelde de eigenaar van Vermeltfoort Fysiotherapie enthousiast over de verbouwing van zijn bedrijfspand en het positieve effect van de herstructurering van West Betuwe.

Lees ook: Rivierenland behaalt vijfde plaats in logistieke hotspotverkiezing

Nieuwsarchief