Nieuws.jpg

Nieuwsarchief

26 mei 2015

Rivierenland behaalt vijfde plaats in logistieke hotspotverkiezing

Logistieke kaart van Nederland_uitsnede.jpg

In de jaarlijkse Logistieke Hotspotverkiezing van vakblad en -website Logistiek Magazine heeft Rivierenland de vijfde plek behaald. Een spectaculaire stijging van maar liefst negen plekken ten opzichte van vorig jaar. 

Economie en Logistiek als beleidsspeerpunt
Regio Rivierenland timmert hard aan de weg als logistieke hotspot. Alle inspanningen blijven niet onopgemerkt. Regio Rivierenland is de hoogste stijger in deze verkiezing, die dit jaar voor de elfde keer werd georganiseerd. Een panel van 35 experts boog zich over de beste vestigingslocaties voor logistieke activiteiten in Nederland. De hoge notering aan Rivierenland werd toegekend wegens het feit dat wij van Economie & Logistiek een beleidsspeerpunt hebben gemaakt. Daarnaast was er waardering voor onze industrieparken. Zo merkte de jury over industriepark Medel in Tiel op “(..) logistiek bedrijvenpark Medel aan de A15 het doet het ook erg goed met de vestiging onlangs van het Nederlandse distributiecentrum van kledinggigant H&M en Kuehne + Nagel dat volop bezig is met de ontwikkeling van een grote logistieke campus voor onder andere klanten als Unilever en Kimberly Clark.”

Rivierenland bouwt aan (inter)nationaal netwerk
De gezamenlijke inzet van overheden, bedrijfsleven en onderwijs in de Logistieke Hotspot Rivierenland (LHR) werpt zijn vruchten af; er is een toenemende belangstelling voor de regio van buiten. Dit is een goede stimulans om op de ingeslagen weg verder te gaan. In juni staat de LHR met de twee andere hotspots in Zuid-Gelderland op Provada - de grootste vastgoedbeurs van Nederland - om contact te leggen met ontwikkelaars van logistiek vastgoed en bedrijfsmakelaars. Daarnaast trekt de LHR de aandacht door het opbouwen van een nationaal en internationale netwerk, het organiseren van interessante bijeenkomsten en het uitvoeren van diverse projecten.

Ranking
De volledige ranking van de Logistieke Hotspots 2015:
1. Venlo-Venray
2. Tilburg-Waalwijk
3. West-Brabant (Bergen op Zoom-Roosendaal- Moerdijk- Breda)
4. Haven Rotterdam
5. Regio Rivierenland (Tiel-Geldermalsen)
6. Oss-Veghel/Uden-Eindhoven
7. Schiphol
8. Arnhem-Nijmegen
9. Haven Amsterdam
10. Maasvlakte I en II
11. Regio Zuid-Limburg (Maastricht-Heerlen-Geleen)
12. Regio Twente (Almelo-Enschede-Hengelo)
13. Roermond-Echt-Susteren
14. Almere-Zeewolde
15. A12 Corridor (Zoetermeer-Waddinxveen-Lansingerland)
16. Zwolle-Kampen-Meppel
17. Delfzijl-Eemshaven
18. Regio Liemers (Duiven-Westervoort-Zevenaar)
19. Heerenveen
20. Vlissingen-Terneuzen

Meer weten?
Neem contact op met Rob Hermes (Regio Rivierenland, speerpunt Economie & Logistiek), e-mail: hermes@regiorivierenland.nl, telefoon (0344) 63 85 52.

Meer recente ontwikkelingen:
- Vergelijking terminallocaties
- Eindrapportage Biezenburg

Contactgegevens

Binnenkort meer.

Nieuwsarchief