Nieuws.jpg

Nieuwsarchief

23 oktober 2014

Inspirerende netwerkbijeenkomst bij Hitachi

zonnepanelen.jpg

Op 16 oktober stelde Hitachi haar prachtige, duurzame distributiegebouw ter beschikking voor de netwerkbijeenkomst over zonne-energie. Het werd een zeer inspirerende dag, waar de deelnemers veel informatie kregen over mogelijke energiebesparingen. Kers op de taart was een rondleiding in het bedrijf waar van het dak tot de magazijnen de energievoorzieningen en maatregelen om energie te besparen getoond en uitgelegd werden.

Goede voorbereiding is het halve werk
Het is geen toeval dat de bijeenkomst bij Hitachi werd gehouden, het zonnedak van dit bedrijf is met 6000 panelen het grootste van Nederland! Gastheer Dick Lunenberg, senior facility manager van deze locatie, legde met behulp van een presentatie uit wat de overwegingen waren dit zonnedak in deze grootte aan te leggen. Hij presenteerde tevens welke maatregelen daarnaast op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing tijdens de bouw al zijn meegenomen. De statistieken gaven aan dat Hitachi alleen al door het ontwerp van het pand jaarlijks energie bespaart. De reactie van de deelnemers waren zonder uitzondering enthousiast en op veler verzoek is de presentatie dan ook hier te vinden.

Toegespitste subsidieregelingen
Na het inspirerende verhaal van Dick gaf energieadviseur Stefan van Tongeren een presentatie over interessante subsidieregelingen voor zonnepanelen, met name de SDE+ subsidieregeling. Hij zette uiteen voor welk type bedrijven welke regelingen interessant zijn, en wat de verschillende stappen en voorwaarden zijn in het proces om voor subsidie in aanmerking te komen. Stefan begeleidt al leden van het energieconvenant bij de subsidieaanvraag. Bent u geïnteresseerd? U kunt zich hierbij aansluiten! De presentatie van Stefan is hier te vinden.

Kers op de taart
Tot slot kregen we een rondleiding door het pand van Hitachi, hetgeen voor veel deelnemers inspiratie opleverde voor hun eigen bedrijfspanden. We kregen een kijkje op het zonnedak, in het magazijn en in de werkruimtes. Dick legde bij alle onderdelen uit hoe het bedrijf de energievoorziening heeft geoptimaliseerd, zoals door koude- warmteopslag, het witten van de muren van het magazijn en slimme systemen voor verlichting.

 

Contactgegevens

Binnenkort meer.

Nieuwsarchief