Nieuws.jpg

Projecten Nieuwsarchief

2 maart 2015

Leerlingen ontmoeten bouw- en techniekprofs

Lingeborgh Geldermalsen.jpg
Het Platform Onderwijs en Arbeidsmarkt (POA) brengt Rivierenlandse leerlingen in contact met het bedrijfsleven voor een goede loopbaan oriëntatie.
Binnen het Platform Onderwijs en Arbeidsmarkt (POA) werken de gemeenten van Regio Rivierenland samen met NO-NCW, ROC Rivor, Lander het het UWV Werkbedrijf. Doel is om Rivierenlandse jongeren te interesseren voor opleidingen en beroepen binnen onze regio. Dit om enerzijds werkloosheid tegen te gaan en anderzijds de verwachte tekorten aan geschikt personeel op lange termijn het hoofd te kunnen bieden. Het platform zet hiervoor een tal van activiteiten en een mix van instrumenten in, zoals bedrijfsbezoeken.


Onmoeting met vakmensen

In dit kader ontmoetten VMBO TL-leerlingen van Lingeborgh in Geldermalsen diverse professionals uit de branche bij Bouwmensen Rivierengebied. Hier maakten zij nader kennis met beroepen in de bouw en techniek, zoals interieurbouwer, werkvoorbereider, calculator en architect. Voor hun loopbaanoriëntatie en het verkrijgen van een realistisch beeld is het belangrijk om met mensen uit de praktijk te spreken. Immers, de leerlingen zijn 14-15 jaar en moeten dan al een richting gaan kiezen.

Voorbeelden uit de praktijk
Tijdens de dag lieten de beroepsbeoefenaren voorbeelden, materialen en technieken uit hun praktijk zien. Dit gebeurde in kleine groepen, zodat er een goede interactie mogelijk was tussen leerling en beroepsbeoefenaar. Zowel leerlingen, docenten als profs waren erg enthousiast over de ontmoeting. Rivierenland kan ook in de toekomst rekenen op getalenteerde arbeidskrachten!

Nieuwsarchief