Nieuws.jpg

Nieuwsarchief

3 februari 2015

Grote opkomst raadsleden bij bijeenkomst over basismobiliteit

basism-3-2def.jpg
Eind januari kwamen meer dan 40 raadsleden uit Regio Rivierenland bij elkaar om zich te laten informeren over de mogelijkheid voor alle inwoners om zich zelfstandig en tegen een redelijk tarief te verplaatsen.

Team Onderzoek & Ontwikkeling van Regio Rivierenland organiseerde deze avond over basismobiliteit.

Inhoud informatie-avond
De informatie-avond startte met een inleiding door bestuurlijke trekker Griedo Bel. Hierna lichtte Marcel Slotema van adviesbureau Forseti de vervoerstromen in de regio toe. Frank Buers van de Provincie ging in op de samenwerkingsovereenkomst en het bijbehorende proces en Joep Schalkx van Team O&O benoemde een aantal uitgangspunten. Vervolgens nam Dominique Vos de aanwezigen mee in de praktijk binnen zorggroep 's Heeren Loo en konden de raadsleden hun vragen kwijt aan de sprekers.

Raadsleden erkennen noodzaak en urgentie
Tijdens de bijeenkomst werd duidelijk dat de raadsleden de noodzaak en urgentie van basismobiliteit erkennen en dat het belangrijk is dat dit in goede banen wordt geleid. Als eerste moet nu worden besloten of er al dan niet wordt samengewerkt met de Provincie. Vanuit de inhoudelijke en financiële invalshoek ligt het voor de hand om deze samenwerking aan te gaan.

Verslag
Hiet vindt u het uitgebreide verslag van de bijeenkomst.

Contactgegevens

Binnenkort meer.

Nieuwsarchief