Nieuws.jpg

Nieuwsarchief

16 oktober 2014

Delegatie Regio Rivierenland bezoekt Open Days in Brussel

Delegatie-Brussel-def.png

Dhr. Beenakker, dhr. Van Schelven, dhr. De Boer en mevr. van Wamel in BrusselEen vertegenwoordiging van het bestuur van Regio Rivierenland - de heren Van Schelven, Beenakker, De Boer en mevrouw Van Wamel - bezocht op 7 oktober de 'Open Days' tijdens de European Week of Regions en Cities in Brussel. Het bezoek stond in het teken van netwerken en het verkennen van mogelijkheden om gebruik te maken van subsidies voor regionale ontwikkelingen.

Hans Beenakker Open DaysWat zijn de Open Days?
Open Days is het jaarlijkse event van het Comité van de Regio's en de Europese Commissie. Doel is om best practices uit te wisselen, regio’s zich te laten profileren en partners te vinden voor projecten. Dit jaar vond het voor de twaalfde keer plaats, Regio Rivierenland was er voor het eerst bij.

Contacten leggen en afspraken maken
Het was een waardevolle dag. Zo legde de delegatie contacten met ERAC (European and Regional Affairs consultants). Zij ondersteunt regio's bij het realiseren van economische en maatschappelijke ambities in de europese context. 's Middags volgden de vier een workshop Innovative Financial Instruments. Tijdens de Netwerkborrel van Oost-Nederland maakten zij afspraken met de Regio Noord-Veluwe om bestuurlijk bijeen te komen onder meer om te onderzoeken of gezamenlijk optrekken in lobby meerwaarde heeft. Dit netwerkmoment was georganiseerd door de provincies Gelderland en Overijssel, waar alle Gelderse regio's vertegenwoordigd waren.

Workshop Open Days

Volgend jaar weer
Het Algemeen Bestuur vond het bezoek succesvol. Daarom neemt Regio Rivierenland volgend jaar opnieuw deel en zullen wij in de voorbereiding samen optrekken met andere Gelderse regio's en de provincie.

Contactgegevens

Binnenkort meer.

Nieuwsarchief