Schaatsen in Rivierenland.jpg

Speerpunten en programma's

Speerpunt Recreatie en Toerisme

FruitDelta rivierenland is door haar veelzijdige gebieden en centrale ligging een zeer aantrekkelijke toeristisch-recreatieve bestemming. De Betuwe, de Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal kenmerken zich door een sterke uitstraling met unieke elementen als fruittuinen, rivieren en hun oevers, dijken, bijzondere binnensteden en cultureel erfgoed. De Nieuwe Hollandse Waterlinie is genomineerd voor de Wereld Erfgoedlijst en is volop in ontwikkeling als recreatieve trekpleister. Zeker 10 grotere ondernemers, zoals Geofort, Slot Loevestein, Tuinen van Appeltern timmeren aan de weg. De ontwikkeling van Rivierenland als aantrekkelijk en interessant toeristisch recreatief gebied is komende jaren speerpunt.

Onze ambitie: Wij bereiken een jaarlijkse omzetgroei van 5%

Samenwerking
Om de toeristische mogelijkheden voldoende te benutten en het aanbod verder te ontwikkelen en innoveren is samenwerking tussen overheden, organisaties en ondernemers essentieel! Samenwerking met de provincie Gelderland in bijvoorbeeld de marketing en communicatie is afgelopen jaren gestart. De bekendheid van onze toeristische streken is nog beperkt en kan verder worden uitgebouwd. Projectideeën waardoor de sector verder wordt versterkt, zijn altijd welkom. Zie ook Regionaal Investeringsfonds.

Partnerorganisaties
Stichting Bureau Toerisme Rivierenland (BTR) en Uit®waarde BV hebben een financiële relatie met de acht gemeenten voor een aantal uitvoeringstaken op het gebied van o.a. respectievelijk promotie en marketing en onderhoud van toeristische infrastructuur en recreatiegebieden.

Gerelateerde onderwerpen:

Projecten:

Vergaderagenda


Meer weten?


Onze procescoördinator is
Wouter Minkhorst


Bereikbaar: ma t/m do
e: wminkhorst@regiorivierenland.nl
m: 06 55 36 85 93

 

Laatste nieuws

november 2021
Provincie Gelderland en Regio Rivierenland financieren versterking recreatieve routes Rivierenland

juni 2021
Nieuwe samenwerkingsafspraken Regio Rivierenland en Stichting Bureau Toerisme Rivierenland bekrachtigd

december 2020
Vijf versnellingsopgaven voor recreatie en toerisme in Rivierenland

oktober 2020
ontwikkelingen in speerpunt Recreatie & Toerisme

Uitvoeringsorganisatie R&T:


 

Klik op bovenstaand logo voor meer informatie over marketing en promotie door Stichting Bureau Toerisme Rivierenland (BTR).

 

Partnerorganisatie R&T:

Klik hier voor meer informatie over Uiterwaarde

Klik op bovenstaand logo van Uit®waarde voor meer informatie over wandelroutes, fietsroutes, bruine borden of andere onderwerpen die betrekking hebben op infrastructuur voor recreatie en toerisme.