Barometer.jpg

Speerpunten en projecten

Regiobarometer

Regiobarometer Regio Rivierenland
(Klik op de afbeelding om naar de Regiobarometer te gaan.)

De focus van de Regiobarometer
De Regiobarometer is een online tool die in één oogopslag inzicht in de thema’s die in onze regio spelen. Het is een initiatief van Regio Rivierenland en de provincie Gelderland. De provincie wilde in eerste instantie van al haar regio’s de stand van zaken in beeld hebben omtrent de thema’s Wonen, Mobiliteit, Demografie en Werken. Regio Rivierenland wil de voor ons specifieke informatie ook in kaart brengen. Naast de thema’s van de provincie, focussen wij op onze speerpunten Recreatie & Toerisme, Agribusiness en Logistieke Hotspot, aangevuld met sociaal economische gezondheidsverschillen.

Regiobarometer brengt alles samen
De Regiobarometer is ingericht door Team O&O en is een transparant, online systeem dat voor iedereen inzichtelijk maakt wat de resultaten van onze inspanningen zijn. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van bestaande data, zoals van het onderzoeksbureau van de provincie. Maar ook van data uit andere bronnen. In de Regiobarometer wordt alles samengebracht. Het is dé bron van informatie betreffende de stand van zaken van de thema’s en speerpunten en levert waardevolle input voor de toekomst.

Inhoudsdeskundige partners
Om te weten wat interessant is als we kijken naar de thema’s en punten en om uiting te geven aan maatschappelijk besturen met de drie O’s (Overheid, Onderwijs en Ondernemer) werken wij op alle niveaus samen: op provinciaal en regionaal niveau en met bestuurders en partners. Er is een projectgroep bestaande uit een partner (inhoudsdeskundige) per thema. Daarnaast vormt een aantal wethouders de strategische stuurgroep. Zij zijn ondermeer het klankbord voor de projectgroep.

Gezamenlijk gedragen beeld
De Regiobarometer dient als basis voor een dialoog op strategisch-regionaal niveau tussen de drie O's, de regio en de provincie Gelderland op basis van een gedragen gemeenschappelijke monitor. Het geeft per thema en speerpunt een regionaal beeld, niet een gemeentelijk. Het maakt niet alleen informatie op een ‘klantvriendelijke’ wijze toegankelijker, maar brengt ook alles bij elkaar tot een gezamenlijk gedragen beeld.

Vergaderagenda


Evenementenkalender

>> meer evenementen

Meer weten?


Contactpersoon bij Regio Rivierenland is Joep Schalkx, Team Onderzoek en Ontwikkeling.

Joep Schalkx

e: schalkx@regiorivierenland.nl
t: (0344) 63 85 29

 

Laatste nieuws:

21-9-2015 Regio Rivierenland lanceert Regiobarometer

3-8-2015 Coming soon: de Regiobarometer