Basismobiliteit.jpg

Contractgestuurde Dienstverlening

Basismobiliteit - Versis, aanvullend regiovervoer


Regio neemt aanvullend regiovervoer over van provincie Gelderland

Inwoners van de regio Rivierenland die voorheen met Regiotaxi Gelderland reisden, doen dat sinds 1 januari 2017 met Versis. Op die datum namen de regiogemeenten de verantwoordelijkheid van de Regiotaxi Gelderland over van de provincie Gelderland. Onderliggende gedachte is dat gemeenten beter zicht hebben op de lokale situatie en dichterbij de gebruikers staan dan de provincie Gelderland. Regio Rivierenland is dus per 1 januari opdrachtgever van Versis, dat er voor iedereen is die geen gebruik kan maken van het reguliere openbaar vervoer. Het is het vervoer van deur-tot-deur, van deur-tot-halte en van halte-tot-halte.

Grondige voorbereiding
In de aanloop naar 1 januari 2017 werd hard gewerkt om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen en reizigers ritten te bieden die van dezelfde kwaliteit en hetzelfde gemak zijn als dat zij gewend zijn. Er zijn aanbestedingstrajecten voor de vervoersbedrijven en de regiecentrale uitgevoerd. Daarnaast vond de implementatie plaats van het nieuwe systeem, werd de regiecentrale ingericht en alle communicatie op poten gezet. De reizigers ontvingen op tijd een brief van hun gemeente en kort daarop een uitgebreid informatiepakket. Op de nieuwe website versis.nl zien  zij al hun vragen beantwoord en kunnen zij heel eenvoudig een rit boeken. 

Soepele overgang
De overgang is soepel verlopen en eind 2017 konden voor de eerste 365 dagen de resultaten worden opgemaakt. Volgens het reizigerspanel (dat nieuwe leden mocht verwelkomen na een oproep in het informatiepakket) scoort Versis uitstekend bij de reizigers. En de regiecentrale berekende dat meer dan 95% van de ritten op tijd zijn verlopen. Een fijne opsteker in het eerste jaar! 

Klik op het logo om naar de website van Versis te gaan

 

Vergaderagenda


Meer weten?


Contactpersoon bij Regio Rivierenland is Joep Schalkx, Team Onderzoek en Ontwikkeling.

Joep Schalkx

e: schalkx@regiorivierenland.nl
t: (0344) 63 85 29