Regio Rivierenland

U bent hier: Home » Programma » Participerend » Actualiteiten » 2012 » maart

Promotiedag Transport en Logistiek; een unieke beleving!

Op vrijdag 30 en zaterdag 31 maart organiseert het Platform Transport en Logistiek Rivierenland de Promotiedag Transport en Logistiek op Thijssen & Schreuders o pbedrijventerrein Medel in Tiel. De sector Transport & Logistiek biedt in Rivierenland veel carrièremogelijkheden. Nu en zeker in de toekomst. De Promotiedag Transport en Logistiek biedt elke bezoeker de kans om persoonlijk kennis te maken met beroepen en opleidingen in deze sector.

Beide dagen worden georganiseerd door de werkgroep promotiedagen, onderdeel van Platform Transport en Logistiek Rivierenland. Bezoekers krijgen een compleet beeld van de diverse beroepen en opleidingen in de sector Transport en Logistiek. Op zowel vrijdag als zaterdag staan verschillende vertegenwoordigers van instellingen, bedrijven en scholen bezoekers graag te woord. Ook staan er verschillende voertuigen op het buitenterrein en zijn er op beide dagen bedrijfsbezoeken mogelijk naar DHL, Vonk en Co. of Simon Loos. De promotiedag Transport & Logistiek wordt mede mogelijk gemaakt door POA RAAK, HSB, van Oort, RSG, UWV, VTL, VNO-NCW Rivierenland , Medelbus, DHL, Simon Loos, Vonk en Co en de Zakengids.

Platform Transport en Logistiek Rivierenland
Het Platform Transport en Logistiek Rivierenland is in het leven geroepen om het tekort aan personeel in de sector transport en logistiek in de regio op te lossen. Nu ingrijpen is noodzakelijk. Gebeurt dat niet, dan ontstaat in de komende jaren een groot tekort aan personeel. Het Platform pakt het tekort aan logistieke medewerkers aan door:

  • Nieuwe beroepsopleidingen in de regio aan te bieden vanaf september 2012
  • Het imago van het beroep en de branche te verbeteren
  • De instroom van leerlingen/werknemers te bevorderen
  • Zij-instromers te plaatsen.

Daarnaast wil het Platform de afstemming tussen onderwijs en de arbeidsmarkt in de sector verbeteren en de sector transport en logistiek in de regio Rivierenland versterken. Meer informatie over het Platform is te vinden op www.logistiekrivierenland.nl.Andere berichten

Contactgegevens
G.M. (Gert) Veenendaal
Programmamanager Participerend Rivierenland

bereikbaar: ma t/m do
e:
veenendaal@regiorivierenland.nl
t:
(0344) 63 85 19
m:
06 49 65 45 68
f:
(0344) 63 85 00

Regio Rivierenland
J.S. de Jongplein 2,
4001 WG Tiel
Postbus 137, 4000 AC Tiel
IBAN NL55 BNGH 0285 0287 23

e: info@regiorivierenland.nl
t: (0344) 63 85 55
f: (0344) 63 85 00
KvK nr: 52059391